opinie

  • Ojciec internetu krytykuje Facebooka


    Uldis Bojārs (lic. CC)
    Serwisy społecznościowe odgradzają informacje publikowane przez internautów od reszty sieci web, dzieląc ją na mniejsze części - uważa twórca internetu Tim Berners-Lee, który swoje poglądy w tym zakresie wyraził w artykule dla Scientific American. Przesadą jest stwierdzenie, że Berners-Lee "zaatakował Facebooka", ale można powiedzieć, że zwrócił on uwagę na niepokojące cechy sieci społecznościowych.  więcej
    22-11-2010, 08:46, Marcin Maj, Technologie
  • Nowoczesne państwo nie powinno korzystać z usług różdżkarzy, jasnowidzów, homeopatów...


    © istockphoto.com
    Żyjąc w świecie nauki i technologii należy wymagać od profesjonalistów - obojętnie, czy jest to lekarz, nauczyciel czy urzędnik - aby codzienna praca tej osoby była oparta na naukowej wiedzy i zdobyczach technologii. Niestety, mimo że żyjemy w dobie internetu, lotów w kosmos i tak zaawansowanych dziedzin nauki, jak optoelektronika czy genetyka, nauka i nowe technologie wciąż mają konkurencję opartą na wierzeniach, domysłach i zabobonach.  więcej
    17-09-2010, 15:47, Sławomir Wilk, Listy Czytelników
  • Opinie: Prokurator nie powinien blokować domeny wywołującej "nielegalny serwis"

    Prokuratura, zamykając serwisy rzekomo łamiące prawo (np. autorskie), najczęściej blokuje i serwery, i domenę. To tak, jakby zabrać cały komputer, zamiast jego dysk z trefną zawartością. Przecież sam komputer to nic złego, tak jak sama domena, która może wskazywać na dowolne treści...  więcej
    10-09-2010, 16:17, Rafał Cisek, Nowe Media, Biznes, Finanse i Prawo
  • Allegro stawia na opinie kupujących

    Od dziś użytkownicy Allegro, którzy dokonali zakupu i wystawili pozytywny komentarz zachęcani są przez tę platformę do wyrażenia opinii o nabytym produkcie w serwisie Cokupic.pl, należącym do Grupy Allegro.  więcej
    25-05-2010, 21:00, Krzysztof Gontarek, Biznes, Finanse i Prawo
  • Zakupy online: Czy można ufać opiniom w internecie?


    ©istockphoto.com/photographeer
    Prawie 80 proc. osób przed podjęciem decyzji o zakupie przez internet wyszukuje informacji na temat sprzedającego - wynika z badań przeprowadzonych w kwietniu wśród użytkowników Ceneo.pl. Robimy to, by mieć pewność, że obsługa w sklepie spełni nasze oczekiwania.  więcej
    25-04-2010, 22:37, kg, Biznes, Finanse i Prawo
  • Peryskop.pl podpowie, co kupić - wywiad

    Jakub Połeć, twórca serwisu Peryskop, opowiedział Dziennikowi Internautów o poszukiwaniach drukarki, pracach nad stworzeniem serwisu i jego perspektywach. Przeczytaj wywiad i poznaj człowieka, którego serwis został jednym ze zwycięzców konkursu Seedcamp w Pradze.  więcej
    01-04-2010, 20:49, Michał Chudziński, Wywiad
  • Internauci chcą zaostrzenia kar za napaść na policjanta


    ElvertBarnes @ flickr lic CC
    Aż dwóch na trzech ankietowanych internautów popiera zaostrzenie kar za napaść na policjanta – wynika z sondażu GG Opinion Detector. Jednocześnie jednak internauci w ograniczonym stopniu ufają policjantom i wydają się nie wierzyć całkowicie w ich uczciwość.  więcej
    17-03-2010, 13:43, Marcin Maj, Technologie
  • Internauci zachowali neutralność w sprawie Polańskiego


    © BVI Media - Fotolia.com
    NewsPoint dokonał analizy publikacji dotyczących aresztowanego niedawno Romana Polańskiego, ich wydźwięku, a także cytowań znanych postaci wypowiadających się na temat reżysera.  więcej
    29-10-2009, 18:31, kg, Internauci
  • Gemius: Robiąc zakupy, korzystamy z opinii internautów


    © rolphoto - fotolia.com
    Większość użytkowników internetu, zanim zdecyduje się na zakup jakiegoś towaru, coraz częściej czyta opinie tworzone przez bardziej aktywnych konsumentów - wynika z badań przeprowadzonych przez Gemius. Pomimo że na razie tylko co szósty z nas komentuje w sieci produkty i usługi, to analitycy są zdania, że prosumenci rosną w siłę.  więcej
    28-10-2009, 11:48, kg, Biznes, Finanse i Prawo
  • Tajneprzezpoufne - wyraź anonimową opinię o swojej firmie

    Serwis TajnePrzezPoufne.pl to ankieta o szefie, współpracowniku lub warunkach pracy, którą można wypełnić i przesłać anonimowo bezpośrednio do zainteresowanego.  więcej
    28-09-2009, 07:04, dk, Internauci
  • Google Sidewiki ułatwia dzielenie się opiniami

    Sidewiki to nowa funkcja paska narzędziowego Google Toolbar. Pozwala dodawać komentarze, spostrzeżenia lub dodatkowe informacje podczas wizyty na dowolnej stronie internetowej. Komentarze będą widoczne dla innych użytkowników, tworząc ciekawy kontekst.  więcej
    24-09-2009, 13:19, mm, Technologie
  • Prawnik: odpowiedź Pobieraczka to "zasłona dymna"

    Rodzice nie muszą naprawiać szkód za rejestrację dziecka w serwisie Pobieraczek.pl – takiego zdania nadal jest prawnik Rafał Cisek z serwisu NoweMedia.org.pl, który już raz wypowiadał się na ten temat na łamach Dziennika Internautów. Przedstawiciele firmy Eller Service – właściciela Pobieraczka – twierdzili, że opinia prawnika jest "obarczona błędami". Zdaniem Rafała Ciska pominęli oni najważniejszą kwestię, tzn. odpowiedzialność opiekunów za podopiecznego, o której stanowi przepis art. 427 kodeksu cywilnego.  więcej
    31-08-2009, 13:43, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Masopinia chce być głosem społeczeństwa


    Kaspersky Lab
    Można na nim krytykować, wyżalać się, chwalić i polecać. Na każdy temat, o wszystkim - zachęcają do korzystania z nowego serwisu dla społeczności internetowych Masopinia.pl jego twórcy. Cechami wyróżniającymi od konkurencyjnych witryn i forów mają być brak ograniczeń tematycznych oraz możliwość tworzenia przez użytkowników własnych kategorii wpisów.  więcej
    13-08-2009, 07:02, Daniel Kotowski, Internauci
  • Opinie o hotelach na strony biur podróży


    ©istockphoto.com/cdwheatley
    Serwis Hotele.Oceniacz.pl, służący do wymiany opinii na temat bazy hotelowej na całym świecie, rozpoczął darmowe udostępnianie swoich danych.  więcej
    15-06-2009, 19:25, Daniel Kotowski, Internauci
  • Favore: opinie już bez logowania


    ©istockphoto.com/Zmiy
    Wystawienie opinii bez logowania do serwisu i ulepszenie systemu rezerwacji terminów usług to zmiany, jakie wprowadzono w serwisie Favore.pl.  więcej
    26-05-2009, 18:47, Daniel Kotowski, Biznes, Finanse i Prawo
  • Pstro.pl opiniuje usługi w sieci


    © YinYang at istockphoto.com
    Oddziały banków, urzędy, firmy budowlane, salony kosmetyczne, studia fitness czy siłownie – to tylko nieliczne z usług lokalnych, które oceniają konsumenci w nowym serwisie opiniotwórców Pstro.pl.  więcej
    22-05-2009, 08:10, dk, Biznes, Finanse i Prawo
  • Peryskop zbiera opinie i nie zawsze rozumie pytania

    "Czyta i rozumie wypowiedzi dotyczące produktów oraz pozwala je przeszukiwać za pomocą języka naturalnego" - zapewniają twórcy nowego polskiego narzędzia agregującego opinie o produktach - Peryskop. Niestety, jak wynika z krótkiego testu DI, jeszcze nie wszystkie pytania potrafi odpowiednio zinterpretować.  więcej
    20-05-2009, 21:34, Natalia Mindykowska, Technologie
  • Z internetu nie ma żadnych korzyści?!


    Stewart na lic CC
    Tak przynajmniej uważa Michael Lynton, dyrektor Sony Pictures Entertainment. W zeszłym tygodniu, podczas publicznego wystąpienia Lynton wypowiedział słowa, które dla wielu internautów mogą wydawać się kontrowersyjne.  więcej
    18-05-2009, 16:03, Michał Duda, Internauci
  • Opinie ekspertów Kafito w kolejnych porównywarkach cen

    Porównywarki cen to jedne z popularniejszych stron w polskiej sieci, które często mają wpływ na decyzje zakupowe internautów. Zaletą porównywarek są przede wszystkim informacje o cenach, komentarze internautów oraz ocena wiarygodności sklepów i jakości ich obsługi. Co istotne, coraz więcej porównywarek wprowadza na swoich stronach także fachowe opinie ekspertów.  więcej
    26-08-2009, 14:52, dk, Technologie
  • Opiniac.com to nowa polska platforma B2B do badania satysfakcji użytkowników serwisów internetowych oraz gromadzenia ich ocen i opinii na temat serwisów.  więcej
    14-10-2008, 22:35, Krzysztof Gontarek, Technologie

 Zobacz wszystkie tagi (Chmura Tagów)


« Sierpień 2020»
PoWtŚrCzwPtSbNd
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31