recenzje

  • Przechytrzyć Google, czyli optymalizacja w białym kapeluszu

    To nie PageRank świadczy o tym, jak strona traktowana jest przez Google. Wskaźnikiem tym jest... TrustRank. To jedno z głównych przesłań płynących z książki "Przechytrzyć Google" niedawno wydanej przez wydawnictwa Helion i OnePress.  więcej
    23-05-2012, 14:01, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Więcej najnowszych wydarzeń w wynikach wyszukiwania Google'a

    Najświeższe informacje sprzed kilku godzin czy minut mają wkrótce znacznie częściej pojawiać się w wynikach wyszukiwania Google'a.  więcej
    04-11-2011, 02:22, Adrian Nowak, Technologie
  • Druga pensja z sieci - recenzja i dwie książki do rozdania

    Tytuł książki "Druga pensja z sieci. Jak rozpocząć i rozwinąć działalność w internecie, nie rezygnując z aktualnej pracy" sugeruje, iż znajdziemy w niej wskazówki, jak - w sensie organizacyjnym, a nawet mentalnym - można pogodzić dwa etaty, w moim przypadku ten dla korpo i mój prywatny, dopiero co zaczęty biznes. Gdyby nie to, że książka naprawdę mnie wciągnęła i znalazłam w niej dużo praktycznych rozwiązań, a nie tylko kolejny poradnik genialnego handlowca, to uznałabym, że dałam się złapać w pułapkę tytułu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa Helion mamy dla Czytelników DI do rozdania dwie sztuki opisanej poniżej książki. Aktualizacja: Ogłaszamy zwycięzców konkursu.  więcej
    21-07-2011, 19:21, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • Wideotest LG Swifta 3D (wideo)

    LG Swift 3D to pierwszy smartfon potrafiący nagrywać filmy w trójwymiarze i pozwalający na oglądanie takich treści bez konieczności zakładania specjalnych okularów.  więcej
    28-06-2011, 15:07, redakcja, Technologie
  • Kariera na miarę XXI wieku, czyli w dobie internetu

    Wykształcenie, pieniądze i znajomości - to nie dzięki nim możesz zrobić karierę. Wbrew pozorom niewiele trzeba, bo wystarczy wzbudzić w sobie chęć osiągnięcia określonego punktu i dążyć do celu - kariery, szczebel po szczebelku, krok po kroku.  więcej
    19-06-2011, 14:21, Paweł Kusiciel, Recenzje
  • W teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią i praktyką. W praktyce - jest

    ...takim cytatem Craig Larman zaczyna jeden z rozdziałów swojej książki „UML i wzorce projektowe”. Czy istnieje możliwość stworzenia aplikacji, która w praktyce działałaby tak samo dobrze, jak w teorii?  więcej
    12-06-2011, 23:22, Anna Wasilewska-Śpioch, Recenzje
  • Windows 7: Pierwsza pomoc w 30 pytań i odpowiedzi - recenzja

    Popularność systemu Windows 7 pnie się w górę z tygodnia na tydzień. Dla zaawansowanych użytkowników zmiana systemu na nowszy zwykle nie stanowi większego problemu, jednak początkującym czasem mogą sprawiać problem nawet - wydawałoby się - proste rzeczy. Do tej ostatniej grupy osób skierowana jest książka Adama Józefioka "Windows 7 PL. Pierwsza pomoc".  więcej
    17-06-2011, 18:49, Julia Gontarek, Recenzje
  • Czas nie zarobi pieniędzy, ale może pomóc uporządkować życie i pracę


    David.Kungsholmen (lic. CC)
    Pieniądze szczęścia nie dają, ale szczęściu można pomóc. Jak przekonuje David Allen, czas nie będzie fizycznie zarabiał pieniędzy, jednak jeśli w odpowiedni sposób go wykorzystamy, pomoże nam w życiu. Często też nie zdajemy sobie sprawy, jak banalne są rozwiązania naszych problemów.  więcej
    03-06-2011, 19:09, Paweł Kusiciel, Recenzje
  • Dzielenie się oprogramowaniem jest zjawiskiem tak starym, jak samo oprogramowanie

    ...tłumaczy Adam Walczak na pierwszych stronach książki „Projekty OPEN SOURCE - sposoby organizacji oraz źródła finansowania”. Ta 140-stronicowa pozycja, dzięki zawartym informacjom, licznym przykładom oraz przystępnej formie przekazu, wypełnia istotną lukę na rynku polskojęzycznych publikacji poświęconych otwartemu oprogramowaniu oraz możliwościom biznesowym, jakie ono oferuje.  więcej
    31-05-2011, 21:26, Krzysztof Gontarek, Recenzje
  • Wartości górą, czyli jak po amerykańsku zarządzać firmą

    Nowatorska metoda, stawiająca na kierowanie się wartościami prywatnymi w pracy, stosowana w największych firmach świata - tak w skrócie można określić książkę Stana Slapa pt. Jestem moją pracą. Rozrzućcie me prochy w sali konferencyjnej.  więcej
    29-05-2011, 23:33, Michał Chudziński, Recenzje
  • Recenzje: GIMP. Ćwiczenia praktyczne

    Wydaje się, że zapoznawanie się z grafiką rastrową najlepiej zacząć od nauczenia się obsługi jakiegoś programu. Gimp jest do tego idealny, bo możesz go mieć za darmo. Książkę będącą podręcznikiem Gimpa można zatem potraktować nie tylko jak kurs obsługi jednego programu, ale także jako wprowadzenie do świata grafiki rastrowej.  więcej
    27-05-2011, 14:03, Marcin Maj, Recenzje
  • "Zarządzanie w stylu Warrena Buffetta" z wiedzą podstawową, choć wartą powtarzania

    Proces zarządzania zwykle kojarzy się wielkimi korporacjami i instytucjami. Często menedżerowie zapominają jednak, że w pierwszej kolejności każdy z nich musi wypracować kontrolę nad samym sobą.  więcej
    18-05-2011, 23:49, Adrian Nowak, Recenzje
  • Recenzja: Adobe Acrobat X Pro ulepszony bez komplikowania

    Adobe Acrobat X Pro to nowy generator PDF-ów od Adobe, który jest programem przydatnym dla firm ceniących produktywność i współpracę. Nie każdy uzna go za produkt lepszy od wcześniejszej wersji, ale szczególnie spodoba się on tym, którzy nie lubią długo rozpracowywać nowego oprogramowania.  więcej
    20-04-2011, 10:58, Marcin Maj, Technologie
  • Wideorecenzja gry Assassin's Creed: Brotherhood

    Tym razem w EKGame - nowym programie Webshake.tv - zobaczycie prezentację Assassin's Creed: Brotherhood, trzeciej odsłony bestsellerowego cyklu.  więcej
    09-03-2011, 16:15, PATRONAT MEDIALNY, Internauci
  • Recenzja HP Photosmart Ink Advantage K510a

    Korzystając z uprzejmości HP, otrzymałem do testów drukarkę Ink Advantage e-AIO K510a. Drukarka przez tydzień przeszła drastyczne testy na potrzeby konkursu w Dzienniku Internautów. Oprócz typowego dla takich testów zrzucania z piątego piętra i rozjeżdżania samochodem dostawczym, sprawdziłem przy okazji jakość i wydajność wydruków.  więcej
    16-02-2011, 09:48, RECENZJA, Lech Wilczyński, Technologie
  • Wideorecenzje podbijają rynek reklamy internetowej


    Andyrob
    Konsumenci kupujący w internecie nie ufają tradycyjnej reklamie albo wręcz ją lekceważą. Poszukują informacji bezstronnych i praktycznych. Chętnie oglądają wideorecenzje.  więcej
    14-01-2011, 18:00, GazetaPrawna.pl, Biznes, Finanse i Prawo
  • 7 rzeczy, do których iPad się (nie)nadaje


    Apple
    iPad naprawdę jest urządzeniem nowej kategorii - taki wniosek można wysnuć po zapoznaniu się z recenzjami tego urządzenia, które zdominowały serwisy informacyjne. Autorzy przeglądów nie zgadzają się nawet co do tego, czy iPad nadaje się np. do czytania książek lub pisania tekstu. Trzeba chyba uznać, że to urządzenie oryginalne i nijakie zarazem.  więcej
    02-04-2010, 09:25, Marcin Maj, Technologie
  • Komputronik uruchomił recenzje i newsy technologiczne

    Artykuły oraz testy sprzętu pochodzące z serwisu Benchmark zasilą strony sklepu internetowego Komputronik - poinformowali przedstawiciele firmy.  więcej
    01-04-2010, 17:11, kg, Technologie
  • Peryskop.pl podpowie, co kupić - wywiad

    Jakub Połeć, twórca serwisu Peryskop, opowiedział Dziennikowi Internautów o poszukiwaniach drukarki, pracach nad stworzeniem serwisu i jego perspektywach. Przeczytaj wywiad i poznaj człowieka, którego serwis został jednym ze zwycięzców konkursu Seedcamp w Pradze.  więcej
    01-04-2010, 20:49, Michał Chudziński, Wywiad
  • Recenzje filmów w 140 znakach na Twitterze - konkurs

    Pod koniec lipca ruszyła Twitterecenzja - część konkursu Filmowy Pościg Lata dla użytkowników Twittera. Internauci mają za zadanie napisać recenzję filmu z gatunku, którego dotyczy w danym tygodniu konkurs.  więcej
    14-08-2009, 08:25, Daniel Kotowski, Internauci

 Zobacz wszystkie tagi (Chmura Tagów)