recenzje

  • Peryskop zbiera opinie i nie zawsze rozumie pytania

    "Czyta i rozumie wypowiedzi dotyczące produktów oraz pozwala je przeszukiwać za pomocą języka naturalnego" - zapewniają twórcy nowego polskiego narzędzia agregującego opinie o produktach - Peryskop. Niestety, jak wynika z krótkiego testu DI, jeszcze nie wszystkie pytania potrafi odpowiednio zinterpretować.  więcej
    20-05-2009, 21:34, Natalia Mindykowska, Technologie
  • Nowy serwis dla kinomaniaków


    ©istockphoto.com/idesy
    Zapoznanie się z recenzjami wybranego filmu oraz samodzielną ocenę umożliwia serwis Filmaster.pl.  więcej
    25-01-2009, 23:11, dk, Internauci
  • Recenzja: Software Developer`s Journal 10/2008

    Październikowe wydanie Software Developer's Journal (SDJ) to dla mnie niemałe zaskoczenie. Uczucia mam nieco mieszane, ale generalnie raczej dobre. Ze wszystkich zawartych w tym numerze materiałów postanowiłam przybliżyć Czytelnikom Dziennika Internautów cztery - według mnie - najciekawsze artykuły.  więcej
    06-10-2008, 17:40, Renata Bilecka, Technologie
  • Blippr.com to dostępny w wersji beta serwis umożliwiający recenzowanie filmów, książek, muzyki oraz gier przy użyciu maksymalnie 160 znaków.  więcej
    09-08-2008, 11:53, Anna Wasilewska-Śpioch, Technologie
  • Recenzje na stronach, wyniki wyszukiwania i reklamy w e-mailach to czołówka reklam najbardziej wpływających na podjęcie decyzji o zakupach w USA  więcej
    21-04-2008, 00:30, Krzysztof Gontarek, Biznes, Finanse i Prawo
  • 802.11. Bezpieczeństwo

    Istnieje w wersji a, b, g i jeszcze paru innych - 802.11. To pewna przyszłość sieci komputerowych. Ba! Już widać stale rosnącą popularność tego rodzaju rozwiązań. Co to? To opracowany przez IEEE standard Wi-Fi - technologii służącej bezprzewodowej komunikacji, o której chyba każdy już słyszał i niemal każdy z niej korzystał. W moje ręce trafiła książka, traktująca o tym, jak zabezpieczyć sieć bezprzewodową. Oto kilka słów wrażeń z lektury tej pozycji.  więcej
    07-04-2006, 20:31, RECENZJA, R. Bilecka, Internauci
  • Wywiad z hackerem

    Lcamtuf, czyli Michał Zalewski, to postać dobrze znana w polskim Internecie. Przez kilka lat swojej działalności na polu bezpieczeństwa sieciowego udało mu się znaleźć wiele luk w ogólnodostępnym oprogramowaniu - jedną z nich wykorzystała nawet filmowa Trinity w przeboju kinowym pt. Matrix. O nieszablonowym podejściu Michała do zagadnień bezpieczeństwa, hackingu, jego nowej książce (Silence on the Wire) i życiu prywatnym rozmawia Piotr Konieczny.  więcej
    30-01-2006, 10:20, Piotr Konieczny, Wywiad
  • Recenzja magazynu hakin9 1/2006

    Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym jak podatna na atak jest Twoja sieć Wi-Fi? Myślisz, że będąc za firewallem jesteś stuprocentowo bezpieczny? Twierdzisz, że systemu Windows nie da się skutecznie chronić przed intruzami? Jeśli na którekolwiek z powyższych pytań odpowiedziałeś TAK, ten numer magazynu hackin9 jest dla ciebie...  więcej
    30-01-2006, 18:20, Piotr Konieczny, Internauci
  • FreeBSD. Podstawy administracji systemem

    FreeBSD uważany jest za jeden z najbardziej bezawaryjnych i wydajnych systemów operacyjnych. Będąc systemem open source stanowi ciekawą alternatywę dla Linuksa. Dla tych którzy zawodowo zajmują się komputerami zapoznanie się z nim będzie dobrym poszerzeniem kompetencji, ale FreeBSD można wykorzystać także na biurku. Książka autorstwa Michaela Lucasa: "Podstawy administracji systemem" będzie dobrą inwestycją dla jednych i drugich.  więcej
    17-06-2005, 09:55, RECENZJA, M. Maj, Internauci
  • Java. Wprowadzenie

    Java w ostatnich latach stała się językiem równorzędnym C oraz C++ i coraz więcej osób chce lub musi ją poznać. Od czego najlepiej zacząć? Trudno powiedzieć - w sklepach półki aż się uginają od różnych wydawnictw. W moje ręce trafiła książka z założenia dla początkujących - "Java. Wprowadzenie". Poniżej kilka słów za i przeciw tej publikacji.  więcej
    11-06-2005, 00:00, RECENZJA, R. Bilecka, Internauci
  • GIMP 1.2 - leksykon kieszonkowy

    GIMP (GNU Image Manipulation Program) to bezpłatne narzędzie do obróbki i projektowania grafiki, które zdaniem niektórych jest dobrym zastępnikiem Adobe Photoshopa. Niestety, trudno o publikacje, które dokładnie opisywałyby program. Ja sam uczyłem się obsługi Gimpa z podręczników do PS i kiedy dostałem w swoje ręce leksykon kieszonkowy autorstwa Svena Neumana wydany przez wydawnictwo Helion - dowiedziałem się jak wiele mogłem przeoczyć.  więcej
    28-04-2005, 10:30, RECENZJA, M. Maj, Internauci

 Zobacz wszystkie tagi (Chmura Tagów)


RSS  
RSS  
« Czerwiec 2021»
PoWtŚrCzwPtSbNd
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930