opinie

  • Zanim kupisz używane auto sprawdź historię pojazdu! Testujemy Autobaza i opinie czy warto

    Przymierzamy się do wprowadzenia w serwisie, przydatnej naszym zdaniem, usługi sprawdzania historii pojazdów online. Jesteśmy na etapie analizowania propozycji operatorów dekoderów VIN i postanowiliśmy przy okazji podzielić się z Wami naszymi obserwacjami. Usługi sprawdzania VIN porównujemy do serwisu historiapojazdu.gov.pl. Na pierwszy ogień idzie serwis Autobaza.pl. Opinie o Autobaza w sieci są zróżnicowane, jednak ponieważ został wdrożony przez popularny serwis Auto Świat, wydaje się być godny zainteresowania. Zapraszamy do przeczytania krótkiego testu.  więcej
    07-10-2019, 11:50, Krzysztof Gontarek, Technologie
  • Rezerwacja przez portal noclegi.pl - opinia użytkownika

    Udany weekend w Krakowie, jaki spędziliśmy w ubiegłym miesiącu, był cudownym wypoczynkiem. Wszystko, co nas spotkało, zawdzięczamy tak naprawdę portalowi Noclegi.pl - opinie bardzo nam pomogły. Od momentu planowania podróży aż do wymeldowania z apartamentu, w jakim przyszło nam spędzić wymarzone chwile wytchnienia od pracy i codzienności. Wszystko, o czym mogliśmy się dowiedzieć podczas przeglądania ofert noclegowych, okazało się prawdą. Nie znaleźliśmy niczego, co byłoby przesadzone w opiniach o wybranym przez nas noclegu. Nawet znaleźliśmy więcej zalet obiektu, gdy przybyliśmy na miejsce.  więcej
    11-03-2019, 14:35, Komunikat firmy, Internauci
  • Opinie o firmach - Czy warto czytać zanim zrobisz zakupy w internecie?

    Kupowanie online w ostatnich latach zyskało na popularności. Zamawianie rzeczy bez wychodzenia z domu jest bardzo wygodną możliwością, z której wiele osób chętnie korzysta - zwłaszcza, że obecnie asortyment produktów dostępnych w sposób zdalny jest niezwykle szeroki. Często jednak mamy problem z podjęciem ostatecznej decyzji, ponieważ nie widzimy przedmiotu na żywo - zazwyczaj mamy do dyspozycji zdjęcia i opisy, co nie zastępuje do końca osobistego obejrzenia przedmiotu. Z tego względu niektórzy sugerują się opiniami umieszczanymi w sieci. Czy rzeczywiście mogą być one dobrym źródłem informacji? Na co trzeba uważać?  więcej
    27-01-2019, 11:02, Komunikat firmy, Internauci
  • Amazon, nielojalni pracownicy i łapówki za usuwanie niepochlebnych opinii klientów


    Ken Wolter / Shutterstock
    Brak lojalności pracowników to jedno z sześciu największych zagrożeń dla przedsiębiorstw. Ponemon Institute prognozuje, że roczne koszty incydentu w Amazonie wyniosą co najmniej 8 milionów dolarów. Gdzie zaczęły się kłopoty giganta?  więcej
    02-10-2018, 21:39, Nika, Bezpieczeństwo
  • Reformując prawo autorskie nie można zapomnieć o branży cyfrowej


    Geralt
    Unijna reforma prawa autorskiego wpłynie na rozwój branży nowoczesnych technologii i całego sektora kreatywnego w Europie. Od tego, jaki będzie miała ona finalny kształt będzie zależało, czy rozwój ten będzie sztucznie hamowany, czy też – co jest w interesie naszej gospodarki – branża zyska kolejny impuls do tworzenia innowacji. Dobrze, że polscy eurodeputowani rozumieją, jak ważna jest to dla nas wszystkich rozgrywka.  więcej
    22-08-2017, 13:46, Michał Kanownik, Biznes, Finanse i Prawo
  • Nowy system rozliczania uczelni wyższych może negatywnie wpłynąć na liczbę specjalistów w branży IT


    shutterstock.com
    Już od najbliższego roku akademickiego Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego wprowadza nowy system rozliczania uczelni wyższych. Od teraz wyznacznikiem dotacji będzie stosunek liczby studentów przypadających na jednego wykładowcę, a nie jak do tej pory ogólna liczba studentów. To może niestety wymusić na niektórych uczelniach ograniczenie liczby studentów, co byłoby działaniem krzywdzącym dla branży informatycznej.  więcej
    08-08-2017, 13:10, Robert Strzelecki, Biznes, Finanse i Prawo
  • Naukowcy krytykują zmiany w Ustawie o stopniach naukowych


    KuLouKu / Shutterstock.com
    Ministerstwo nauki chce wprowadzić "doktorat wdrożeniowy" i przy okazji zasadę, że osoba będąca doktorem może nabyć uprawnień równoważnych z uprawnieniami doktora habilitowanego na podstawie decyzji rektora lub dyrektora instytutu. Środowisko naukowe uważa, że otwiera to drogę do uznaniowości i etycznych nadużyć.  więcej
    16-01-2017, 15:17, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Unijna reforma praw autorskich zagraża swobodzie przepływu danych - opinia

    Zapowiedziana przez KE reforma prawa autorskiego miała wdrażać strategię Jednolitego Rynku Cyfrowego. Jednak zmiany proponowane przez KE nie zrealizują zakładanych celów, a wręcz wprowadzą dodatkowe utrudnienia w analizie i swobodnym przepływie danych w ramach rynku UE - uważa Michał Kanownik, prezes ZIPSEE „Cyfrowa Polska”.  więcej
    03-01-2017, 11:21, Michał Kanownik, Biznes, Finanse i Prawo
  • Facebook obniży widoczność newsów, które będą uznane za "fałszywe" przez wybrane organizacje

    Facebook nigdy nie był platformą całkiem neutralną. Teraz jednak będzie walczył z newsami "fałszywymi" na podstawie danych od społeczności, opinii wybranych organizacji oraz... w oparciu o liczbę udostępnień treści.  więcej
    16-12-2016, 09:37, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Opinie nt. cyberataku na transport miejski w San Francisco


    Kaspersky Lab
    Pojęcie ransomware było w mijającym roku odmieniane przez wszystkie przypadki. Jednym z najciekawszych wydarzeń, w którym cyberprzestępcy wykorzystali oprogramowanie do wymuszania okupu był atak na sieć komputerową operatora transportu miejskiego w San Francisco – SFMTA. Poniżej przedstawiamy podsumowanie i komentarz ekspertów z Kaspersky Lab oraz Deloitte.  więcej
    01-12-2016, 16:15, Redakcja , Bezpieczeństwo
  • Facebook i Google chcą walczyć z fałszywymi newsami. Tylko czy powinny?


    Quka / Shutterstock.com
    Chęć walki z fałszywymi newsami pojawiła się po zwycięstwie Donalda Trumpa. Czy byłaby równie silna po zwycięstwie Hillary Clinton i czy społeczeństwo informacyjne potrzebuje takiego filtra informacji?  więcej
    15-11-2016, 09:32, Marcin Maj, Internauci
  • Opinia branży elektronicznej o nowej ustawie o VAT


    © damircudic at istockphoto.com
    Procedowany w Sejmie rządowy projekt nowelizacji ustawy o podatku od towarów i usług to krok 
w dobra stronę, by uszczelnić system podatkowy w Polsce, uważają przedstawiciele branży elektronicznej. Jednak niektóre z propozycji wymagają korekty, by sami uczciwi przedsiębiorcy nie stali się ofiarami nowych przepisów.  więcej
    05-11-2016, 14:55, Michał Kanownik, Biznes, Finanse i Prawo
  • Telewizja w pokoju hotelowym? To nie jest publiczne udostępnianie za opłatą. Opinia rzecznika gen. TSUE


    Chris Brown (lic. CC)
    Zainstalowanie telewizorów w pokojach i udostępnianie za ich pomocą telewizji lub radia nie stanowi publicznego udostępniania programów w miejscu dostępnym publicznie za opłatą. Tak uznał rzecznik generalny Trybunału Sprawiedliwości UE.  więcej
    26-10-2016, 13:13, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Opinia Deloitte o piątkowym ataku na serwisy Amazon, Spotify czy Netflix


    markusspiske
    W piątek, 21 października br., część serwisów takich jak Amazon, Spotify czy Netflix była niedostępna dla użytkowników. Z relacji internetowych wynika, że prawdopodobną przyczyną były m.in. ataki DDOS (ataki powodujące niedostępność usługi lub zasobu) na usługę DNS świadczoną dla powyższych podmiotów przez firmę Dyn. Na tę chwilę nikt nie przyznał się do piątkowego ataku.  więcej
    24-10-2016, 11:38, pressroom , Bezpieczeństwo
  • Opinie: "Tarcza prywatności" cieszy firmy, martwi aktywistów. Regulatorzy są ostrożni


    isak55 / shutterstock
    W ubiegłym tygodniu poznaliśmy "Tarczę prywatności" - nowe rozwiązanie w zakresie transferu danych obywateli UE do USA. GIODO zajął stanowisko w tej sprawie i jest ono raczej ostrożne. Firmy i obrońcy prywatności mają opinie wyraźniejsze, choć odmienne.  więcej
    12-02-2016, 14:04, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Opinie: Wyrok ws. Safe Harbour niczym przecinanie podmorskich kabli? Co na to polski GIODO?


    Lisa S. / Shutterstock.com
    Tylko przecinanie podmorskich kabli byłoby gorsze niż wczorajszy wyrok ws. Safe Harbour- uważa amerykańska organizacja ITIF. Tymczasem Komisja Europejska i polski GIODO patrzą na sprawę o wiele spokojniej. Przedstawiamy różne opinie na temat wczorajszego, przełomowego wyroku.  więcej
    07-10-2015, 11:44, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Internet głównym źródłem rekomendacji i poleceń


    Gonzalo Aragon / Shutterstock
    Podejmowanie decyzji zakupowych często poprzedzone jest poszukiwaniem opinii o danej usłudze lub produkcie. 38 procent respondentów przyznaje, że regularnie publikuje lub dzieli się opiniami o zakupionych produktach i usługach.  więcej
    28-09-2015, 18:26, pressroom , Biznes, Finanse i Prawo
  • Analiza: Burza wokół książek - projekt nowej ustawy i jej konsekwencje


    Shutterstock.com
    W 2014 roku przeczytanie co najmniej jednej książki w ciągu roku zadeklarowało tylko 41,7% respondentów. Natomiast, aż 6,2 mln Polaków w 2014 r. nie przeczytało żadnej książki ani nic z prasy. Niestety w Europie pod względem czytelnictwa plasujemy się  na czwartym od końca miejscu. Projekt ustawy o książce ma to zmienić, ale budzi skrajne emocje.  więcej
    17-09-2015, 21:07, Olga Szewczyk, Biznes, Finanse i Prawo
  • Opinie: Czy logowanie odciskiem palca w aplikacji bankowej niesie ze sobą więcej korzyści czy zagrożeń?


    ymgerman / Shutterstock.com
    Jeden z polskich banków wprowadził biometrię do swojej aplikacji mobilnej na urządzenia z systemem iOS. Od ponad miesiąca jej użytkownicy, aby zalogować się, nie muszą podawać identyfikatora ani kodu PIN - wystarczy, że zeskanują odcisk palca za pomocą czytnika Touch ID. Sama aplikacja nie przechowuje skanów linii papilarnych, korzysta z tych zapamiętanych na urządzeniu. Zapytaliśmy kilku ekspertów, jak oceniają to rozwiązanie.  więcej
    19-09-2015, 00:47, Anna Wasilewska-Śpioch, Bezpieczeństwo
  • Opinie: Zakupy kontrolowane i nowe uprawnienia UOKIK - przedsiębiorcy mają mieszane uczucia


    Kinga / Shutterstock
    Senat nie wprowadził poprawek do ustawy, która ma przyznać prezesowi UOKiK nowe uprawnienia i zapewnić, że firmy nie będą nam wciskać niepotrzebnych usług finansowych. Niektóre organizacje dopatrują się w tej ustawie nawet niezgodności z konstytucją. Inne zwracają uwagę na szybkie tworzenie ustawy, bez patrzenia na stronę społeczną.  więcej
    07-09-2015, 11:57, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo

 Zobacz wszystkie tagi (Chmura Tagów)

RSS  
RSS  
« Grudzień 2019»
PoWtŚrCzwPtSbNd
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031