recenzje

  • Dyskutujesz o wynagradzaniu twórczości? Najpierw poznaj temat - recenzja książki "Historia wynagradzania twórczości"

    Wiele się dzisiaj dyskutuje o wynagradzaniu twórców, ale czy problemy z zarabianiem na sztuce to znak tylko naszych czasów? Jak wynagradzano twórców kiedyś? Jak na ich życie wpłynęły wcześniejsze rewolucje technologiczne - druk albo fotografia? Można o tym przeczytać w książce Marcina Wilkowskiego.  więcej
    02-12-2015, 15:05, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Legimi i czytnik inkBook z abonamentem na książki - recenzja urządzenia

    Księgarnia Legimi oferuje czytnik, który można nabyć taniej (nawet za złotówkę) wraz z abonamentem na książki. Tym czytnikiem jest inkBook Onyx, którego mieliśmy okazję trochę poużywać.  więcej
    28-08-2015, 15:38, Marcin Maj, Technologie
  • "Cząstki przyciągania" Hatalskiej to coś więcej niż solidne kompendium wiedzy o reklamie

    Przysłowie mówi "nie oceniaj książki po okładce", ale kiedy do moich rąk trafiła książka Natalii Hatalskiej "Cząstki przyciągania. Jak budować niestandardowe kampanie reklamowe" wydana w formie ekskluzywnego albumu, niemal natychmiast oszacowałam, że zawartość będzie równie interesująca co okładka. Nie pomyliłam się.  więcej
    21-06-2014, 11:26, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • Tydzień z Ubuntu 13.04 - szybkość jest najważniejsza

    Nie wszystkie wady i zalety dystrybucji da się wyłapać po kilku godzinach używania. Gdy minie tydzień, widać już znacznie lepiej, z jakim produktem mamy do czynienia. Jak więc wypada Ubuntu 13.04?  więcej
    03-05-2013, 22:19, Adrian Nowak, Technologie
  • Ubuntu 13.04 - najlepszy Linux w historii?

    To już nie te czasy, gdy Linux był kojarzony z niewygodnym i brzydkim pulpitem, w którym co kilka minut zmuszeni byliśmy uruchamiać czarną konsolę.  więcej
    26-04-2013, 10:57, Adrian Nowak, Technologie
  • Nokaut 24 - prezentacja aplikacji zakupowej na tablety (wideo)

    Święta za pasem, czas na zakupy. Jeśli planujemy zrobić je przez internet, z pomocą przyjść może nowa aplikacja serwisu Nokaut na tablety. Zapraszamy do obejrzenia krótkiej prezentacji przygotowanej przez zespół StartUpTV.pl.  więcej
    05-12-2012, 11:12, PATRONAT MEDIALNY, Technologie
  • Czy warto zainwestować w iPhone 5? Wideorecenzja smartfona Apple


    William Hook
    Nowy iPhone stał się przedmiotem dyskusji, czasem żartów. Czy warto w niego zainwestować, czy może lepiej sięgnąć po Samsunga Galaxy S III bądź Nokię Lumię 920? Odpowiedź znajdziecie w poniższym materiale StartUpTV.pl  więcej
    04-12-2012, 12:21, PATRONAT MEDIALNY, Technologie
  • Podręcznik tworzenia stron internetowych na Facebooku - recenzja i kupony do rozdania

    Książka, która wpadła nam ostatnio w ręce, dedykowana jest kreatorowi zakładek Polishwords. Nie jest to jednak typowa instrukcja obsługi. Autor przeprowadzi nas bowiem również przez proces zakładania strony społecznościowej, edycji tej strony oraz mierzenia efektów działań na Facebooku. Zapraszamy do zapoznania się z recenzją. Mamy także do rozdania dwa kupony rabatowe dla Czytelników.  więcej
    12-11-2012, 11:51, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • Yelp wchodzi do Polski dobrze przygotowany. Warszawa i Kraków na początek

    Yelp to serwis oferujący recenzje lokalnych firm, który zrobił już furorę na Zachodzie. Teraz wejdzie do Polski, pierwszego kraju w Europie Środkowo-Wschodniej, koncentrując się na Warszawie i Krakowie. Trudno powiedzieć, czy usługa odniesie u nas sukces, ale z pewnością jej twórcy potraktowali polski rynek bardzo poważnie.  więcej
    04-10-2012, 13:20, Marcin Maj, Biznes, Finanse i Prawo
  • Społecznościowy BOOM, czyli jak wykorzystać potencjał sieci e-kontaktów do wykreowania marki

    Społecznościowy boom ciągle trwa. Facebook, NK, Twitter, LinkedIn, Goldenline, YouTube i wiele innych jeszcze serwisów przyciąga codziennie całe rzesze internautów w różnym wieku. Najczęściej używane są do dzielenia się ze światem swoim prywatnym życiem i luźnymi przemyśleniami. Ale warto także wykorzystać ich potencjał do wykreowania własnej marki w świecie zawodowym i biznesowym, by nasza wartość w oczach potencjalnych kontrahentów wzrosła, a także aby zdobyć i utrzymać nowych klientów.  więcej
    27-08-2012, 20:54, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Google+ dla biznesu. Opanuj nowy kanał kontaktu z klientami

    Po ostatnim bestsellerze, jakim była książka "Zaufanie 2.0", Chris Brogan rzuca kolejny kąsek do pożarcia socialmediowym sępom. Na rynku pojawiła się ostatnio jego nowa książka pt. "Google+ dla biznesu" i mam wrażenie, że znakomicie wpasowała się w czas, bowiem Google Plus właśnie teraz zaczęło nabierać wiatru w żagle.  więcej
    27-08-2012, 09:05, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • Lektury przedsiębiorcy: Rework

    Rework to jedna z pozycji, którą powinien przeczytać każdy internetowy przedsiębiorca. Lektura dostarcza informacji na temat prowadzenia biznesu, które nie są radami powielonymi w dziesiątkach innych książek.  więcej
    23-06-2014, 17:22, Adrian Nowak, Recenzje
  • ProBlogger, czyli jak czerpać zyski ze swojego bloga

    Kiedyś pisane były głównie w celach hobbystycznych, dzisiaj także w zarobkowych. Dawniej kojarzyły się z publicznymi pamiętnikami z zapiskami życia prywatnego, dziś coraz częściej pisane, by podzielić się wiedzą i doświadczeniem. W końcu i na nie nadeszła moda - blogi. Te bardziej popularne przynoszą autorom nie tylko rozgłos i ewentualnych klientów, ale także bezpośrednie korzyści finansowe. Z tego też powodu interesuje się nimi coraz więcej osób, szukając swojego innowacyjnego pomysłu.  więcej
    30-07-2012, 20:06, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Google AdWords. Skuteczna kampania reklamowa w internecie

    Załóż konto, stwórz pierwszą kampanię, grupę reklam i wybierz dla niej odpowiednie słowa kluczowe. Na koniec jeszcze tylko odpowiednio dobierz treść skutecznej reklamy i... zacznij czerpać korzyści ze swojej własnej kampanii reklamowej. Tworzenie kampanii AdWords z książką "Google AdWords. Skuteczna kampania reklamowa w internecie" autorstwa Anastasii Holdren ma być dużo prostsze.  więcej
    06-07-2012, 20:54, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Lifehacker. Jak żyć i pracować z głową

    Czy doba może mieć więcej niż 24 godziny? Zdaniem Adama Pasha i Giny Trapani tak właśnie się stanie po zastosowaniu proponowanych przez nich optymalizacji wydajności życia i pracy. Najnowsza książka "Lifehacker. Jak żyć i pracować z głową" zawiera aż 59 wskazówek z różnych dziedzin - od obsługi komputera i programu pocztowego po motywację i upraszczanie codziennych zajęć.  więcej
    29-06-2012, 19:54, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Przechytrzyć Google, czyli optymalizacja w białym kapeluszu

    To nie PageRank świadczy o tym, jak strona traktowana jest przez Google. Wskaźnikiem tym jest... TrustRank. To jedno z głównych przesłań płynących z książki "Przechytrzyć Google" niedawno wydanej przez wydawnictwa Helion i OnePress.  więcej
    23-05-2012, 14:01, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Więcej najnowszych wydarzeń w wynikach wyszukiwania Google'a

    Najświeższe informacje sprzed kilku godzin czy minut mają wkrótce znacznie częściej pojawiać się w wynikach wyszukiwania Google'a.  więcej
    04-11-2011, 02:22, Adrian Nowak, Technologie
  • Druga pensja z sieci - recenzja i dwie książki do rozdania

    Tytuł książki "Druga pensja z sieci. Jak rozpocząć i rozwinąć działalność w internecie, nie rezygnując z aktualnej pracy" sugeruje, iż znajdziemy w niej wskazówki, jak - w sensie organizacyjnym, a nawet mentalnym - można pogodzić dwa etaty, w moim przypadku ten dla korpo i mój prywatny, dopiero co zaczęty biznes. Gdyby nie to, że książka naprawdę mnie wciągnęła i znalazłam w niej dużo praktycznych rozwiązań, a nie tylko kolejny poradnik genialnego handlowca, to uznałabym, że dałam się złapać w pułapkę tytułu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa Helion mamy dla Czytelników DI do rozdania dwie sztuki opisanej poniżej książki. Aktualizacja: Ogłaszamy zwycięzców konkursu.  więcej
    21-07-2011, 19:21, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • Wideotest LG Swifta 3D (wideo)

    LG Swift 3D to pierwszy smartfon potrafiący nagrywać filmy w trójwymiarze i pozwalający na oglądanie takich treści bez konieczności zakładania specjalnych okularów.  więcej
    28-06-2011, 15:07, redakcja, Technologie
  • Kariera na miarę XXI wieku, czyli w dobie internetu

    Wykształcenie, pieniądze i znajomości - to nie dzięki nim możesz zrobić karierę. Wbrew pozorom niewiele trzeba, bo wystarczy wzbudzić w sobie chęć osiągnięcia określonego punktu i dążyć do celu - kariery, szczebel po szczebelku, krok po kroku.  więcej
    19-06-2011, 14:21, Paweł Kusiciel, Recenzje

 Zobacz wszystkie tagi (Chmura Tagów)





Jak czytać DI?
Newsletter

Podaj teraz tylko e-mail!



RSS
Copyright © 1998-2017 by Dziennik Internautów Sp. z o.o. (GRUPA INFOR PL) Wszelkie prawa zastrzeżone.