Komentarze:

comments powered by Disqus

Komentarze archiwalne:

  • ~karzeł_reakcji

    i co, to już wszystko ?

    17-03-2009, 14:34

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Tomek

    Szkoda, że DI nie napisał jaki to znowu przepis złamała tępiona przez nich firma. Czy to przestępstwo sprzedawać program, który jest darmowy? Raczej nie, zatem ciekawe czy firma FHU "Zielińscy" S.C. nie zdecyduje się na proces o zniesławienie i straty w wyniku bezprawnego działania DI...

    17-03-2009, 15:07

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Stefan
    [w odpowiedzi dla: ~Tomek]

    Tomku, przestępstwem jest rozpowszechnianie bez zgody autora jego dzieła, przestępstwem także jest korzystanie z chronionej marki bez zgody jej właściciela. A to właśnie robiła firma FHU "Zielińscy" S.C.

    17-03-2009, 15:18

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~mero

    Ciekawe co to za firma ta Zielińscy s.c. . W google znalalzem na szybko 3 takie fiurmy, z Jaworzna, Limanowej i Krzeszowic. Wszystkie zajmuja sie sprzedaza telefonow i orange. Czy to ta sam firma co ci, jak napisano w artykule, "wyludzacze", czy inna firma?

    17-03-2009, 15:25

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~zaspamowany
    [w odpowiedzi dla: ~Tomek]

    spamowanie to już od dawna w polskim prawie przestępstwo, a ta firma notorycznie spamowała przez GG

    17-03-2009, 15:34

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~anonim

    to jest wg mnie wyłudzanie po wpisaniu open office w google - 1 wynik -reklama
    http://www.offic(...)wkodu=45
    biorą sms 9zł za to żeby pobrać open office darmowy......

    17-03-2009, 15:37

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~AMP

    I tak im nic nie zrobią - bo nikt do sądu ich nie poda. A jak już - to będzie niewielka szkodliwość społeczna czynu...

    17-03-2009, 15:50

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • Anna
    k
    Redaktor DI  Anna (89)
    [w odpowiedzi dla: ~mero]

    W serwisie pay-sms.pl, dopóki funkcjonował, można było znaleźć adres właściciela - firma, o której mowa w artykule, ma siedzibę w Krzeszowicach (uzupełniłam już tekst o tę informację).

    17-03-2009, 16:37

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Pawłasek

    Brawo az.pl za reakcję :)

    17-03-2009, 21:57

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~GvS

    Captcha przy zakładaniu konta gg!!

    17-03-2009, 22:19

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • kwesoly
    m
    Użytkownik DI kwesoly (232)
    [w odpowiedzi dla: ~anonim]

    To jest OpenSource, wolno go sprzedawać. Ale poza tym brak wielu informacji (nawet ceny) sprawia że mam podobne odczucia..

    18-03-2009, 01:21

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~przemelek
    [w odpowiedzi dla: kwesoly]

    @kwesoly: mylisz pojęcia. To, że Gadacz ma otwarte źródła i każdy może je sobie obejrzeć i wykorzystać nie oznacza, że Gadacza można sprzedawać. Szczególnie bez zgody autora [czyli mojej]. Nigdy nikomu nie udzielałem zgody na sprzedaż Gadacza, rozdaje go za darmo bo mam taki kaprys, lubię ludzi i w ogóle lepiej mi z tym. Ale nie życzę sobie by ktoś go sprzedawał. Jeśli ktoś chce coś sprzedawać to droga wolna, wystarczy sobie to coś napisać.
    Mówiąc inaczej, darmowe oprogramowanie jest rozdawane za darmo bo tak sobie życzy tego autor lub autorzy, nie oznacza to jednak w żadnym wypadku automatycznej zgody na sprzedaż tego oprogramowania.
    Darmowe oprogramowanie nie jest niczyje, jest czyjeś, tylko ten ktoś kto jest jego właścicielem nie życzy sobie za to pieniędzy.

    18-03-2009, 02:31

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~nobody
    [w odpowiedzi dla: ~przemelek]

    Oczywiście że można sprzedawać, i to bez zgody autora. Na tym polega OpenSource, a konkretniej GPL.
    Jeżeli tylko w pakiecie znajduje się informacja o tym kto jest autorem programu i kod źródłowy (ewentualnie adres gdzie można go zdobyć) to nie ma żadnych przeciwwskazań by takie coś sprzedawać.

    18-03-2009, 02:59

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~przemelek
    [w odpowiedzi dla: ~nobody]

    @nobody: tylko, że Gadacz nie jest na GPL i nigdy na niej nie był :-)
    Dodatkowo wersja 1.2, która była tu rozpowszechniana nigdy nie miała opublikowanych przeze mnie źródeł.

    18-03-2009, 03:30

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Yogi

    AZ.pl udostępnił dane abonenta. No pięknie, to taka nowa świecka tradycja?

    18-03-2009, 06:04

    Odpowiedz
    odpowiedz
Brak danych. Sprawdź później :)
RSS  
Chwilowo brak danych. Sprawdź później :)


Partnerzy