Komentarze:

comments powered by Disqus

Komentarze archiwalne:

  • ~Maciej

    Temat brzmi:
    Zablokowano kilkadziesiąt stron internetowych wyłudzaczy

    Czy ja pisze nie na temat?

    20-03-2009, 23:48

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~antyFUD
    [w odpowiedzi dla: ~Maciej]

    Maciej, a ja myślę, że siejesz FUDa. Wszystkie strony próbowały się z firmą skontaktować, i nikomu się to nie udało.
    Za to dziwnym trafem pojawiło się kilka wpisów sugerujących niebotyczne powiązania tej firmy z różnymi ustosunkowanymi osobami.
    Jak na firmę, która obraca takimi pieniędzmi to właściciel strony się nie popisał skoro od dłuższego czasu wejście na jego stronę przy pomocy Firefoxa kończy się komunikatem, że ta strona jest niebezpieczna. Ze szczegółów można się dowiedzieć, że w ciągu 90 dni Google znalazło na stronie szkodliwe oprogramowanie, które pewnie zapodziało się w którymś z archiwów.
    Z odpowiedzi firmy AZ.pl można wyczytać, że próbowali się kontaktować i prosili między innymi o rozwiązanie problemu ze złośliwym oprogramowaniem, ale firma milczała.
    Firma milczy, za to na forum pojawiają się świetnie poinformowane osoby z zewnątrz, które wiedzą kto reprezentuje firmę, pod jaką nazwą jest rozprowadzane jedno z narzędzi, oraz w stosunku do kogo firma podejmie kroki prawne.
    Myślę, że Dziennik Internautów z dziką rozkoszą umieści opinię właściciela strony, jeżeli ten tylko taką prześle.
    Faktem też jest, że ktoś w firmie dał ciała bo ciągle informacja o rzeczywistej cenie SMSa jest umieszczona w stopce strony, a nie obok numeru i kodu, zaś koło kodu i numeru znajduje się cena dla płatności kartą.

    21-03-2009, 01:44

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Tomal

    cena smsa ma być umieszczona na stronie pod numer czciąką nie mniejszą niż 50% od numeru itreści smsa - z tego co widze taka cena jest

    21-03-2009, 10:56

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Andrzej Górski

    W allegro ogłasza się anonimowo ktoś,kto oferuje sprzedaż programu usprawniającego /przyspieszającego/pracę XP, zalecając wysłanie sms na nr.91999 co powoduje odwrotne przesłanie kodu dostępu. Otóz wykonałem te czynnośći i stwierdzam wielkie oszustwo, ponieważ zaden program nie został mi przesłany a ja straciłem 22 zł. bo tyle kosztowało to połączenie. Ostrzegam zatem innych użytkowników przed korzystaniem z tego rodzaju usług.

    12-04-2009, 23:09

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Anna
    [w odpowiedzi dla: ~Andrzej Górski]

    Niestety nie tylko na allegro,tu również...
    http://dobre-programy.bielawa.pl/

    26-04-2009, 17:54

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Anna
    [w odpowiedzi dla: ~Anna]

    Ps.I własnie powołuje się na tą strone www.pay-sms.pl
    Niby promocja 1 zł a skasowało 24zł

    26-04-2009, 17:56

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~insider

    Od dluzszego czasu sledze temat, bo musze przyznac, ze bulwersuje mnie ta cala historia. Wszyscy widza problem, podejmowane sa interwencje, a proceder jak kwitnal tak kwitnie.

    Mozliwe, ze osoby zorientowane w temacie juz wiedza, ze obsluga platnosci przez pay-sms.pl to jedna wielka sciema.

    Numer 91999 obsluguje firma MNI (www.mni.pl). Do tej informacji moze dotrzec kazdy, analizujac kod strony a konkretnie linijke kodu przy formularzu przy ktorym podaje sie otrzymany by SMS kod.

    Dodatkowo mam potwierdzenie tej informacji z innego, zaufanego zrodla.

    Jak wiec widac, afera jest nawet grubsza nic sie wydaje.

    28-04-2009, 10:27

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Lidia Hanna Swółł

    21 czerwca 2009 r.wyłudzono ode mnie za dwa SMS-y 57zł.Na allegro ktoś reklamuje darmowe zainstalowanie TV1 w internecie.Po wejściu na stronę otrzymałam polecenie wysłania SMS za 1.22zł.Otrzymałam SMS zwrotny z treścią:" Platnosci obsluguje Pay-sms.pl-sprzedawaj pliki za sms.-Twój kod dostępu to:...." Treść dla mnie zupełnie bez sensu, nie mająca nic wspólnego z reklamowaną usługą.W dwu kolejnych SMS przysłanych mi przez nr.komór.91999 pouczono mnie:" Pamietaj ze dopiero 2 smsy uprawniaja do aktywacji kodu i pobrania pliku".Dałam więc sobie spokój ,tym bardziej,że za dwaSMS-y zapłaciłam 2.44zł.Tak myślałam,dopóki nie odczytałam na billingu,tj.rachunku szczegółowym przysłantm mi przez Nowa Era 80,że za te dwaSMS-y wysłane na nr 91999 zapłaciłam 57zł.To oszustwo ikradzież. Coś mi sie wydaje, że nie tylko ja zostałam okradziona.Kto mi pomoże dotrzeć do tych złodzieji intrenetowych i ukarać ich, nawet przez zgłoszenie do prokuratury tego przestępstwa?

    30-06-2009, 21:38

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Lidia Hanna Swółł
    [w odpowiedzi dla: ~insider]

    Do ~insider.Pana SMS ma datę 28.04.09.Ja 21.06.09 zostałam oszukana i okradziona przez tę firme MNI,nr komór.91999.To oznacza, że złodzieje nadal wyłudzają od intrnautów pieniądze.Mój komentarz wysłałam dziś,30.06.09.Proszę go przeczytac. Może pan znajdzie skuteczny sposób na ukaranie tych złodziei.

    30-06-2009, 21:53

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~ricz30
    [w odpowiedzi dla: ~Lidia Hanna Swółł]

    Ja chyba zostalem oszukanyprzez 91999 MNI.
    Wyslalem dwa SMS-y ,dostalem kod dostepu ,wpisalem i nie dostalem dostepu do pobrania pliku p.t."nauczymy Cie wygrywać",no ichyba nauczyli !?

    27-07-2009, 20:04

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~matjan

    Ten proceder kwitnie.Ja zostałem oszukany 18.07.2009r.Czy można zgłosić popełnienie przestępstwa do prokuratury.

    31-07-2009, 09:56

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~marko

    Ja zostałem oszukany przez 92500- trzy sms i 91999 - jeden sms, na łączną kwotę netto 94 zł.w dniu 04.09.2009r. więc dalej naciągają ludzi.

    02-10-2009, 17:28

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~kkl
    [w odpowiedzi dla: ~marko]

    Ja zostałam okradziona dziś tj. 11.10.2009 przez pay-SMS.pl. Jak to możliwe że złodzieje dalej kradną przy pomocy operatorów telefonii, bo przecież oni wiedza gdzie te pieniądze idą i powinni to zablokować. Mają w tym swój udzial i kryją złodzieii powiną tym zając ABW, bo to są milonowe kradzieże w skali kraju.

    11-10-2009, 09:58

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Obserwator

    REJESTRATOR DOMAN "AZ.pl" POWZIĄŁ INFORMACJĘ O
    POPEŁNIENIU PRZY WYKORZYSTANIU JEGO PORTALU INTERNETOWEGO PRZESTĘPSTWA PRZEZ FHU "ZIELIŃSCY"
    PRZESTĘPSTW I OSZUST.
    CZY REJESTRATOR DOMEN "AZ.pl" ZŁOŻYŁ ZAWIADOMIENIE DO PROKURATURY?
    JEŻELI NIE, TO JEST WSPÓŁWINNY OSZUSTW NA SZKODĘ
    INTERNAUTÓW! DO SPRAWY KARNEJ WYSTARCZY OSZUSTWO NA ŁĄCZNĄ KWOTĘ 270 ZŁOTYCH.

    24-10-2009, 20:26

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Obserwator
    [w odpowiedzi dla: ~matjan]

    Osoby poszkodowane winny żądać od operatora telefonii komórkowej informacji o dokładne dane oszusta z wyraźnym zaznaczeniem, że informacja będzie wykorzystana do zawiadomienia prokuratury o oszustwie.
    Wystarczy, że pięć osób zgłosi oszustwo i wystarczy dla FHU ZIELIŃSCY na sprawę karną.
    Zostałem przez tych złodziei oszukany na 61 złotych. Bedę zgłaszał złodziei do prokuratury, gdyż nie mam zwyczaju by ktoś za moje pieniądze robił ze mnie idioty.
    Jeśli się przyłączasz to kontaktuj się na goreckibogdan_(at)_interia.pl

    24-10-2009, 20:39

    Odpowiedz
    odpowiedz
Brak danych. Sprawdź później :)
RSS  
Chwilowo brak danych. Sprawdź później :)


Partnerzy