Na wyposażenie kuchni składa się wiele elementów, które można podzielić na kilka działów – jak chłodzenie i mrożenie, utrzymywanie ciepła, sprzęt drobny itd. Ważna jest też część robocza, w tym m.in. sprzęty niezbędne do przygotowywania deserów. Co jest potrzebne? Kilka akcesoriów i urządzeń wybraliśmy poniżej.
Czekolada ma wielu bardzo wielu miłośników na świecie, zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Pobudza produkcję endorfin, czyli tzw. hormonów szczęścia. W restauracji, firmie cateringowej, kawiarni czy cukierni warto zainwestować w specjalne urządzenie do słodkiego fondue – jak czekoladowe fontanny. Zrobią one ogromne wrażenie na gościach – nie tylko najmłodszych!
Jeśli urządzasz w restauracji przyjęcia urodzinowe dla dużych i małych gości, warto wpisać ją na listę niezbędnych gadżetów. Zadba o efekty wizualne, a także dostarczy dzieciom słodyczy! Mechanizm działania fontanny do czekolady jest efektowny wizualnie – goście oraz znajomi będą zachwyceni. Sprawdza się na różnych przyjęciach, także m.in. na weselach czy ważnych rocznicach i innych przyjęciach. Jako wyposażenie kuchni w restauracji, mimo że dodatkowe, jest niezbędna. Profesjonalne i wydajne fontanny czekoladowe, o wysokiej mocy, mogą działać nawet przez kilkanaście godzin. Zamawiając na przyjęcie z dziećmi czekoladową fontannę spowodujesz, ze takie przyjęcie zapadnie w pamięć najmłodszych na długo.
Na słodko, a może jednak w wersji wytrawnej? Gofry mają wielu zwolenników, a profesjonalna gofrownica to wyposażenie kuchni w restauracji, np. hotelowej, barze czy firmie cateringowej. Pozwoli urozmaicić menu śniadaniowe, ale też deserowe – gofry belgijskie, czyli wafle z różnymi dodatkami, cieszą się dużą popularnością. Serwuj je z lodami, bitą śmietaną, bakaliami, owocami i różnymi sosami.
Profesjonalne urządzenie służące do przyrządzania naleśników przydaje się w kuchni na podobnej zasadzie jak gofrownica – można przygotować na nim placki na słodko albo na słono. Jest często elementem wyposażenia kawiarni i cukierni, ale także restauracji. Bistra i firmy cateringowe również chętnie w nie inwestują. Czekoladowe fontanny i gofry lub naleśniki to idealne połączenie na niejeden kinderbal!
Jednym z must have jest też profesjonalna maszyna do lodów włoskich lub lodów gałkowych, a także do przyrządzania bitej śmietany, która będzie dodatkiem do lodów i innych deserów. Warto zainwestować w wybrane urządzenie wielofunkcyjne, które miesza, ubija, chłodzi lub mrozi – na pewno wesprze sezonowy biznes. Są łatwe w użyciu i pozwolą szybko przygotować pyszne desery – nie tylko lody, ale też owocowe sorbety i musy oraz mrożone jogurty. Dodatkowo za zakupem profesjonalnej maszyny do lodów przemawia fakt, że dzięki niej będziesz w stanie przygotowywać lody zarówno szybko jak i smacznie. Jak wiadomo dla wielu osób słowa "szybko i smacznie" są esencją udanej wizyty w lokalu gastronomicznym z deserami oraz lodami.
Aktualności
|
Porady
|
Gościnnie
|
Katalog
Bukmacherzy
|
Sprawdź auto
|
Praca
biurowirtualnewarszawa.pl wirtualne biura w Śródmieściu Warszawy
Artykuł może w treści zawierać linki partnerów biznesowych
i afiliacyjne, dzięki którym serwis dostarcza darmowe treści.
*
|
|
|
|
|
|