Gospodarstwa domowe w Polsce od lat generują niezwykle pokaźną ilość zanieczyszczeń, ze względu na stosowanie przestarzałych i niezgodnych z normami środowiskowymi technologii. Ponadto głównym materiałem opałowym w większości domów wciąż pozostaje węgiel, którego spalanie przyczynia się do znaczącego wzrostu skażenia środowiska.
Wydzielany w procesie spalania tlenek węgla czy siarki to tyko jedne z nielicznych zanieczyszczeń na co dzień wchłanianych przez organizm człowieka razem z powietrzem. Wszechobecny smog nie tylko utrudnia funkcjonowanie i równowagę w środowisku lokalnym, przyczynia się przede wszystkim do zatruć i śmierci w wyniku zatrucia.
Regularne przyjmowanie substancji powstających w procesie spalania materiałów opałowych drogami oddechowymi skraca długość życia, osłabiając układ immunologiczny i blokując receptory zmysłów. Osłabia percepcję, zaburzając pracę układu oddechowego i nerwowego. Niszczy środowisko, a razem ze środowiskiem ludzi. Istnieje sposób na to, aby zadbać o jakość życia, jakość środowiska lokalnego oraz bezpieczeństwo rodziny i najbliższych.
Kotły CO i Piece CO stworzone z myślą o bezpiecznym domu
Spalanie większości paliw gwarantujących zaspokojenie potrzeb energetycznych przykładowego domu jednorodzinnego prowadzi do wydzielania się szkodliwych substancji, unoszących się przede wszystkim w lokalnym środowisku danego gospodarstwa. Używają kotłów i pieców CO nieprzystosowanych ekologicznie prowadzi do znaczącego zniszczenia w najbliższym otoczeniu domu. Zatruciu ulega nie tylko otaczające gospodarstwo domowe powietrze - skażona zostaje gleba, wody powierzchniowe oraz inne elementy systemu środowiskowego. Degradacja najbliższego środowiska uniemożliwia mu regenerację, a człowiekowi możliwość czerpania siły i witalności z darów naturalnych. Sad jabłkowy w gospodarstwie domowym, które używa pieców generujących wysokie stężenie zanieczyszczeń nigdy nie będzie zdrowym sadem -owoce tych drzew są skażone szkodliwymi substancjami, które z powietrza dostały się do gleby, a następnie do drzewa i jego owoców. Używanie ekologicznych kotłów i pieców CO nie tylko zmniejsza ogólny poziom smogu, poprawiając tzw, "wskaźniki krajowe" - to przede wszystkim doskonała inwestycja w zdrowie i bezpieczeństwo rodziny.
Kotły CO idealne do każdego domu
Wysoka jakość wykonania produktów oferowanych do spalania węgla kamiennego i innych materiałów opałowych, podobnie jak precyzja i zastosowanie najbardziej innowacyjnych rozwiązań sprawiają, że wydzielane w procesie spalania szkodliwe substancje są neutralizowane i nie przedostają się do środowiska naturalnego w sposób przyczyniający się do wzrostu ryzyka skażenia otoczenia.
Współczesny dom to przede wszystkim dom ekologiczny, przy czym ekologią nie jest "ochrona środowiska" a dbałość o to, by wykorzystywać posiadane możliwości racjonalnie. Nowoczesny kocioł czy piec CO eliminuje ryzyko zatrucia środowiska najbliższego do 0, zapewniając bezpieczeństwo całej rodzinie. To rozwiązanie, które pomaga również dbać o jakość spożywanych warzyw i owoców - zdrowe jabłka to jabłka rosnące w środowisku niezanieczyszczonym.
Konsultacja: www.kotly-witkowski.pl
Aktualności
|
Porady
|
Gościnnie
|
Katalog
Bukmacherzy
|
Sprawdź auto
|
Praca
biurowirtualnewarszawa.pl wirtualne biura w Śródmieściu Warszawy
Artykuł może w treści zawierać linki partnerów biznesowych
i afiliacyjne, dzięki którym serwis dostarcza darmowe treści.
*
|
|
|
|
|
|