Najpopularniejsze bezwzględnie są grille węglowe. Trudno znaleźć kogoś, kto mieszka w domu, posiada choć niewielkie podwórko, a nie korzysta z niego w słoneczne dni, aby zrobić grilla dla rodziny i znajomych. Choć grille ogrodowe gazowe są droższe od węglowych, mają nad nimi sporą przewagę całą masą swoich zalet. Dlaczego więc warto w nie zainwestować?
Ustawianie temperatury, jaką zapewniają grille ogrodowe gazowe, jest banalnie proste. Czy jesteś w stanie skontrolować temperaturę, na jaką wystawiane są potrawy na grillu węglowym? Oczywiście, że nie zawsze, a przede wszystkim niezbyt dokładnie. Grill gazowy zapewni w tej kwestii pełną kontrolę, w dodatku ustawione temperatura nie ulegnie samoistnie żadnym zmianom.
Zdarzyło Ci się usiłować rozpalić grill węglowy przez dłuższy czas bez większego widocznego efektu? Czasem węgiel żarzy się godzinami, w innym przypadku nie chce się nawet dobrze nagrzać. W dodatku po wszystkim masz zwykle ręce brudne od węgla i płuca zmęczone od ciągłego dmuchania. Czas z tym skończyć - grille ogrodowe gazowe rozgrzewają się na Twoje życzenie i bez Twojej interwencji.
Podczas gdy korzystając z grilla węglowego, musimy zdawać się poniekąd na intuicję, przygotowując różne posiłki, na grillu gazowym wszystko przygotujesz według dokładnego przepisu. Pełna kontrola nad temperaturą i czasem grillowania zapewnia idealnie wypieczonego kurczaka niebędącego jedynie kwestią przypadku.
Grill w ogrodzie kojarzy nam się zwykle z ciepłymi letnimi popołudniami. Grille ogrodowe gazowe nie wymagają jednak wiele, nie produkują duszącego dymu, nie zmuszają nas do długiego stania przy potrawie. Wszystko to sprawia, że grillować na nich można nawet w chłodniejsze wieczory, jeśli nie w ogrodzie, to chociażby w altance, czy na tarasie. Zero dymu i godzin tkwienia nad smażącymi się potrawami. Wybierając mobilny model z zamontowanymi kołami, z przeniesieniem całego urządzenia poradzi sobie dosłownie każdy.
Zamiast uciążliwego rozpalania węgla - zwyczajne ustawienie wymaganej temperatury. Zamiast oczekiwania, aż grill odpowiednio się nagrzeje - temperatura uzyskana już po kilku minutach od włączenia. Ciągła kontrola ognia pod grillem zamieniona jedynie na kilka minut oczekiwania, aby zmienić stronę smażącego się na nim dania. I wreszcie - zamiast sprzątania wypalonego węgla i czyszczenia przypalonego grilla - zwykłe przetarcie używanej części, bez zbędnego bałaganu i popiołu.
Aktualności
|
Porady
|
Gościnnie
|
Katalog
Bukmacherzy
|
Sprawdź auto
|
Praca
biurowirtualnewarszawa.pl wirtualne biura w Śródmieściu Warszawy
Artykuł może w treści zawierać linki partnerów biznesowych
i afiliacyjne, dzięki którym serwis dostarcza darmowe treści.
*
|
|
|
|
|
|