Apple Facebook Google Microsoft badania bezpieczeństwo patronat DI prawa autorskie serwisy społecznościowe smartfony

Delicious prosi użytkowników o transfer zakładek

16-09-2011, 17:48

Internauci muszą zgodzić się na przeniesienie swoich danych do nowego właściciela bądź usługa przestanie być dla nich dostępna.

robot sprzątający

reklama


W wiadomości wysyłanej do użytkowników zespół Delicious poinformował o konieczności wyrażenia zgody na transfer zakładek i informacji dotyczących konta. Do tej pory usługa znajdowała się pod skrzydłami Yahoo, jednak już wkrótce będzie ją kontrolowała firma AVOS.

Czytaj także: AOL i Yahoo razem?

Sonda
Korzystasz z Delicious?
  • Tak
  • Nie
wyniki  komentarze

Według informacji uzyskanych od twórców witryny zgoda jest konieczna, by móc w dalszym ciągu korzystać z Delicious, a także cieszyć się nowościami, które mają zostać zaprezentowane w najbliższym czasie. Transferowi mają podlegać dokładnie: nazwa użytkownika, informacje związane z kontem oraz oczywiście wszystkie zgromadzone do tej pory w usłudze zakładki.

W przypadku gdy nie zgodzimy się na transfer wspomnianych wcześniej danych do AVOS, już 23 września tego roku dostęp do witryny ma zostać zablokowany. Warto podkreślić, że użytkownicy, którzy nie przejdą przez proces migracji, stracą wszystkie przechowywane do tej pory w usłudze dane. Po zalogowaniu się do witryny można także wyeksportować zgromadzone informacje do pliku.

Przypomnijmy, że firma AVOS, która w kwietniu ogłosiła, że przejmie Delicious od Yahoo, należy do założycieli YouTube'a. Wcześniej Chad Hurley oraz Steve Chen pracowali także przy tworzeniu serwisu transakcyjnego PayPal.

Czytaj także: Twórcy YouTube kupili Delicious


Aktualności | Porady | Gościnnie | Katalog
Bukmacherzy | Sprawdź auto | Praca
biurowirtualnewarszawa.pl wirtualne biura w Śródmieściu Warszawy


Artykuł może w treści zawierać linki partnerów biznesowych
i afiliacyjne, dzięki którym serwis dostarcza darmowe treści.

              *              



Ostatnie artykuły:


fot. DALL-E



fot. DALL-E



fot. Freepik



fot. DALL-E



fot. DALL-E