Nie masz jeszcze pomysłu na potrawy wigilijne - smaczne, tanie i przede wszystkim łatwe do przyrządzenia? Przygotowaliśmy zestawienie kanałów kulinarnych na YouTube, które mogą ułatwić świąteczne gotowanie.
reklama
Spośród wielu sprawdzonych przepisów, opublikowanych przez Dorotę Kamińską, prezentujemy sposób przygotowania aromatycznego rosołu rybnego z dodatkiem lubczyku i soku z cytryny. To oczywiście tylko przykład, zachęcamy do samodzielnego przejrzenia zarówno tego, jak i innych kanałów, które umieściliśmy w naszym zestawieniu (kolejność przypadkowa).
Wielu z nas nie wyobraża sobie Wigilii bez karpia. Może komuś przypadnie do gustu karp z pieczarkami?
Na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć również kapusty gęsto przetykanej grzybami. Lubię gotować, ale nie zawsze mam na to czas - mówi autorka tego kanału, której specjalnością stały się dania proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Czytaj także: Nowa lodówka - czym kierować się w wyborze
Nie każdy wie, że ryba po grecku nie ma nic wspólnego z Grecją. To pyszna polska potrawa ze smażonej ryby (najlepiej dorsza lub morszczuka) i podduszonych warzyw, którą chętnie gościmy także na wigilijnym stole.
Na deser proponujemy ekspresowego makowca na francuskim cieście, który każdemu wyjdzie - jak zapewnia Paulina Stępień prowadząca z mężem Michałem Kotlet.TV.
Wciąż za mało potraw wigilijnych? Na koniec wybraliśmy coś specjalnego - zupę grzybową i śledzie w pięciu odsłonach, a to wszystko na jednym filmie Przemysława Sulińskiego.
Tworząc nasze zestawienie, uwzględniliśmy kanały, na których w ciągu ostatniego miesiąca pojawił się przynajmniej jeden świąteczny przepis. Z jakich jeszcze vlogów kulinarnych czerpiecie inspiracje? Czekamy na komentarze.
Czytaj także: Przepisów kulinarnych coraz częściej szukamy w sieci
Aktualności
|
Porady
|
Gościnnie
|
Katalog
Bukmacherzy
|
Sprawdź auto
|
Praca
biurowirtualnewarszawa.pl wirtualne biura w Śródmieściu Warszawy
Artykuł może w treści zawierać linki partnerów biznesowych
i afiliacyjne, dzięki którym serwis dostarcza darmowe treści.
*
|
|
|
|
|
|