branża gastronomiczna

  • Jak napisać biznesplan dla branży gastronomicznej. Przykład

    Biznesplan jest niezbędny w dwóch sytuacjach. Pierwszą jest konieczność skorzystania z finansowania zewnętrznego takiego jak kredyt, dofinansowanie z Urzędu Pracy lub współpraca z inwestorem. Biznesplan jest w takich sytuacjach wymagany, aby ocenić, czy planowana firma ma możliwość zaistnieć na rynku i uzyskiwać zyski. Czy działalność ma szanse powodzenia tak w realnym świecie off-line czy także online dzięki systemowi zamówień online dla gastronomii. Drugą sytuacją jest otwarcie pierwszej firmy w życiu. Biznesplan nie jest wtedy wymagany, ale jest bardzo pomocny, tym bardziej w branży gastronomicznej. Pozwala potencjalnemu właścicielowi firmy przelać na papier swój pomysł i na chłodno ocenić szanse i zagrożenia dla swojego przedsięwzięcia.  więcej
    27-05-2021, 08:02, Artykuł poradnikowy, Biznes, Finanse i Prawo

 Zobacz wszystkie tagi (Chmura Tagów)


RSS  
RSS