Podejrzana oferta przedświąteczna

Marcin Maj, 19-11-2007, 11:32

Jeśli chcesz tanio kupić telefon i trafiłeś w Sieci na bardzo korzystną ofertę firmy bel.elektronics, lepiej wstrzymaj się z zakupem. Wiele wskazuje na to, że strona tej firmy powstała w celu wyłudzenia.

O podejrzanej ofercie firmy bel.elektronics powiadomił nas jeden z czytelników, który na jej ofertę natknął się w serwisie Gratka.pl.

Strona internetowa firmy wygląda na dzieło amatora i działa na bezpłatnym serwerze. Na stronie podano tylko e-mail (konto bezpłatne) i mało wiarygodne wyjaśnienie dotyczące braku numeru telefonu. Brak też innych i ważnych danych (np. NIP)

Wątpliwości wzbudza również adres firmy - rzekomo działa ona w Świdnicy przy ulicy Puławskiej, ale popularne serwisy z mapami takiej ulicy w tym mieście nie znajdują (jest ulica o podobnie brzmiącej nazwie - Pułaskiego).

Klient bel.elektronics jest zachęcany do wpłaty środków na konto. Przy transakcji za pobraniem do kosztów dolicza się 40 zł za przesyłkę. Dodatkowo sprzęt przy takiej opcji jest o 30% droższy, co trudno wyjaśnić.

Poprosiliśmy przedstawicieli rzekomej firmy o komentarz. Jak dotąd nie odpowiedzieli. Czekamy również na komentarz policji w tej sprawie (została już powiadomiona).
Do czasu uzyskania wyjaśnień apelujemy o wstrzymanie się z zakupem sprzętu od firmy bel.elektronics.

Przedstawiciele Gratka.pl powiedzieli nam, że zablokują ogłoszenie jeśli policja skieruje do nich odpowiedni wniosek.

Warto przeczytać:

Tematy pokrewne:  

tag sklepy internetowetag policjatag bel.elektronics

Komentuj na Facebooku

Komentarze

comments powered by Disqus
Komentarze archiwalne    Zobacz wszystkie (20)
To warto przeczytać



fot. Goiabarea






fot. andreas





Najnowsze Programy

  
znajdź w serwisie

RSS - Wywiad
Wywiad  
RSS - Interwencje
RSS - Porady
Porady  
RSS - Listy
Listy  
Serwisy specjalne:
Wydarzenia: