Komentarze:

comments powered by Disqus

Komentarze archiwalne:

  • ~Krzysztof

    Ja latem sprzedawałem na Allegro obiektyw do lustrzanki. Dostałem maila po angielsku z propozycją kupna za super kasę. Od razu wiedziałem że chodzi o kant nigeryjski. Odpisałem, potem znowu i tak bawiłem się z nim/i w kotka i myszkę. W końcu to ja kazałem im płacić. Pisałem takie bzdury że szok. Kazałem sobie nawet zapłacić za wytrzeźwiałkę tłumacząc że straż miejska mnie tam zamknęła bo zrobiłem po pijanemu burde na poczcie gdzie byłem żeby wysłać obiektyw. :) jaja na całego

    15-11-2010, 16:43

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Krzysztof

    A tak pozatym to na NK na Śledziku wstawiam linki do tych artykułów i ostrzegam znajomych. Dotyczy to również Pobieraczka oraz Premium SMS.

    15-11-2010, 16:48

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Gryzly

    hahah, kolega mi to wysłał na gg :) zrobić osobny numer gg i wszystkim taki łańcuszek porozsyłać :P

    15-11-2010, 16:50

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~ciekawy

    Na swej stronie podają krakowski nr telefonu Tel: +48 12 394 6211. Jest okazja zaczepienia śledztwa - jeśli to nie VoIP.

    15-11-2010, 17:05

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~tomas

    tez dostalem emaila z pseudo wipo i powiem zgory go olalem nie raz sie jz slyszalo o takich naciagazach co se w ciula leca a plepsy ktore sie dygaja i maja za duzo w prtwelu i wyslaly 500 euro niechaj teraz sie ugryza w dupe przez swa glupote pierwsza zasada dostales takiego emaila nie badz glupi idz za ciosem i poczytaj o takich wiadomosciach w necie na forach jest tego w pip ja osobiscie dostalem taka wiadomosc olalem ja i sru do kosza ale z ciekawosci poczytalem sobie na forach ze ludzie dosali takie same emaile i jeszcze jedno jesli ktos chce cie ukarac za piractwo

    15-11-2010, 17:38

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~mruk

    a whois podaje jako kontakt:
    Jensen Angie
    Ulica Adama Mickiewicza 30
    Miasto 87100 Torun
    Lokalizacja PL
    Telefon +48.618294060


    ciekawe czy się znajda tacy co będą chcieli utrzeć nosa naciągaczom?

    15-11-2010, 18:12

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Szperacz

    DOMAIN NAME: wipo.org.pl
    registrant's handle: eds_r4306552 (INDIVIDUAL)
    nameservers: ns33.hostlife.net[Who Is Domain][trace][Reverse DNS Search].
    ns34.hostlife.net[Who Is Domain][trace][Reverse DNS Search].
    created: 2010.10.15 11:29:02
    last modified: 2010.10.16 12:18:39

    no option

    TECHNICAL CONTACT:
    person: Jensen Angie
    street: Adama Mickiewicza 30
    city: 87100 Torun
    location: PL
    handle: eds_t4308478
    phone: +48.618294060
    last modified: 2010.10.16

    15-11-2010, 21:00

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~S3S

    Dane whois nie muszą być prawdziwe.

    15-11-2010, 21:47

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~dozorca zoo

    Nigeryjski szwindel polega na spirali oszustwa. W zamian za obietnicę korzyści wyłudzane są kolejne nie bardzo wielki kwoty, których suma może być rzeczywiście zawrotna. Opisane oszustwo NIE jest odmianą niegeryjskiego szwindla Panie "kolejny raz nie wiem, co piszę, ale piszę".

    15-11-2010, 22:09

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Maciek
    [w odpowiedzi dla: ~dozorca zoo]

    jak dla mnie to przypomina nowy scenariusz rodem z nigerii wiec nie wiem po co czepiac sie takich szczegolow ?

    16-11-2010, 00:55

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Aress

    Tylko co za frajerzy się na to nabierają??

    Bank w BILBAO?? Kurna to trzeba być matołkiem roku żeby wpłacić tą kasę - a jak się nim jest to nie żal takich bezmózgów.

    16-11-2010, 08:25

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~mati

    Za głupotę trzeba płacić :)

    16-11-2010, 13:21

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Waco

    hehe jajca. Odezwał się koleś że chce kupić gramofon. Daje większą kwotę 550 Eoura razem z przesyłką. Najpierw piszę że jest ze stanów później że z Nigerii. Jeżeli czarnuch myśli że wyśle mu sprzęt bez siana na moim koncie to się grubo myli

    16-11-2010, 14:21

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~ananas

    Rejestry NASK dla tej domeny
    DOMAIN NAME: wipo.org.pl
    registrant's handle: eds_r4306552 (INDIVIDUAL)
    created: 2010.10.15 11:29:02
    last modified: 2010.10.16 12:18:39
    TECHNICAL CONTACT:
    person: Jensen Angie
    street: Adama Mickiewicza 30
    city: 87100 Torun
    location: PL
    handle: eds_t4308478
    phone: +48.618294060

    I wszystko jasne ;)

    16-11-2010, 22:10

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • wojand7
    k
    Użytkownik DI wojand7 (1)

    Ja także dostałem takie coś 12 listopada br. i
    jak wszyscy nieźle się wkurzyłem, gdyż nie pamiętam abym pobierał "nielegały", a tu żądanie 500 ojro. Fakt, że nasza "Police" nic w tej sprawie nie robi, nie ostrzega internautów - jest porażającym ignoranctwem tej instytucji.Mogliby chociaż na forum onet.
    umieścić krótką notkę aby uspokoić ludzi.

    24-11-2010, 10:05

    Odpowiedz
    odpowiedz
Brak danych. Sprawdź później :)
RSS  
Chwilowo brak danych. Sprawdź później :)


Partnerzy