Komentarze archiwalne

do: Kiepska oferta włamań na konta pocztowe

Komentarze archiwalne
  • ~viatrak
    [w odpowiedzi dla: ~viatrak]

    No tak poczta10.o2.plcałkiem fajnie nie widziałem prawdziwego tlena już parę ładnych lat. :) :)

    26-06-2009, 11:10

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~viatrak

    Ale w tym mailu do autoryzacji jest prawdziwy adres poczty na tlenie.

    26-06-2009, 11:04

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Solo

    Parę lat temu przeglądarka wyszukała mi zapytanie ww treści maili na Interii. jak wlazłem w link okazało się, że jestem w katalogu czyjejś skrzynki pocztowej!!! Mogłem też wejść do katalogu nadrzędnego i zobaczyć nazwy użytkowników i ich skrzynki. Dało się też wejść do innych skrzynek.
    To były czasy!

    26-06-2009, 08:51

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~mueh

    co nie zmienia faktu ze swojego czasu niektore wieksze serwisy oferujace konta pocztowe byly dziurawe :D
    (np o2.pl jakies 3 lata temu i do jeszcze calkiem niedawna gazeta.pl - to w ogole moznabylo infekowac i przejmowac prostym robakiem xss :D)

    25-06-2009, 19:15

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Osx86

    Tak, korzystają z phishingu. W tym celu założyłem 2 fikcyjne konta - z jednego wysyłam do catch-n-use wiadomości, a na drugie mają mi się włamać (oba konta na o2.pl).
    Na konto, na które mają się włamać przysłali już 2 wiadomości:

    # Od: annettablwsk
    Temat: Czesc! :) @--->---- :-*
    Kocham Cię bardzo i tęsknie!!!
    http://poczt(...)peg.html
    Wysyłam Ci moje najwięcej ulubione zdjęcie. Pamiętasz, prosiłeś mnie żebym Ci go wysłałam??

    Po kliknięciu na owy link, otwiera nam się strona, której nie ukryli nawet adresu - http://my-photos.co.cc/ann_o/
    Żałosne ;].

    Drugi mail po 14 minutach:
    # Od: antispamservice
    Temat: Uwaga! Blokowanie konta!


    Witamy!

    Zwraca się do Państwa Administracja Kontroli Spam poczta.o2.pl

    Z Pana(i) konta były wysłane wiadomości uznane za spam. Żeby upewnić się, że właściciel konta nie jest Spam Botem, prosimy potwierdzić swoja rejestrację.

    Dla tego trzeba powtórnie autoryzować się za pomocą linku:

    http://poczta.o2.pl/

    W razie jeżeli autoryzacja nie będzie dokonana, konto zostanie zablokowane.

    Uwaga! Administracja poczta.o2.pl nigdy nie prosi swoich użytkowników o podanie hasła!

    Z poważaniem, Administracja poczta.o2.pl

    Po kliknięciu na link otwiera nam się strona http://afg-temp.co.cc/o2.pl/.

    Wszystko zrobione jak widać - prowizorycznie.

    Każdy może sprawdzić funkcjonowanie całego tego nikczemnego procederu zakładając 2 fikcyjne konta.

    Niestety, znając życie pewnie już nie jedna osoba dała się nabrać i 'cyberprzestępcy włamali' się na jej konto.

    25-06-2009, 16:17

    Odpowiedz
    odpowiedz


Najnowsze Programy

Serwisy specjalne:
Wydarzenia: