Komentarze archiwalne

do: Kolejne oszustwo z Gadu-Gadu w tle

  • ~truth

    Sposób na gówniarzy, bo dorosły internauta ani grosza przez internet nikomu nie wyśle. Nawet kontrowersyjne torrenty są na świecie za darmo, przynajmniej nikt nie uprawia paserstwa kradzionym. W Polsce normalną praktyką jest pobieranie przez złodziei opłat za kradzież.
    Przy okazji tego kwitną mętne wirusowe interesiki sieciowych spryciarzy.

    12-03-2009, 16:27

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • XoCinek
    m
    Użytkownik DI XoCinek (47)

    I znowu pay-sms.pl i znowu 1,22 wielka cena i maleńkia prawdziwa w stopce. Jak juk powtarzałem niejednokrotnie jest to fenomen na skalę może i światową. Nietykalność i legalność takiego informowania przez pay-sms.pl o cenia jest wręcz cudowna :-) Najbardziej nietykalny naciągacz w polskim internecie.

    12-03-2009, 17:01

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Przemek R.

    Przeczytałem artykuł i nie bardzo wiem, o co oskarżani są operatorzy serwisu www.nowegada9.pl. Oferują płatny program, czy to zabronione? Czy ktoś zweryfikował, czy po wysłaniu SMS-a użytkownik dostaje dostęp do programu, czy nie? I czy jest to faktycznie program czytający wiadomości Gadu-Gadu?
    Nie bardzo rozumiem też zarzuty GG Networks. Przecież Tlen.pl i parę innych serwisów oferuje możliwość komunikacji z Gadu-Gadu informując o tym i podając zastrzeżoną nazwę Gadu-Gadu i nikt nie ma o to do nich pretensji. Jedyna nieprawidłowość, której się dopatrzyłem to wykorzystywanie na stronie logo Gadu-Gadu, ale nie jestem prawnikiem i nie wiem na ile to jest czyn zabroniony. Co do reszty, to naprawdę, nie dopatrzyłem się w artykule żadnej sensacji.

    12-03-2009, 17:38

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Rin

    @~Przemek R.

    A od kiedy to za tlen i parę innych pobierają TAKIE opłaty za używanie ich programów :D?! Ani jeden z nich nie pobiera kasy za to...a ten oszust nie dość,że pobiera tyle kasy to jeszcze równie dobrze można dostać trojana/wirusa albo program typu Freeware ._. o to chodzi...i powinni go za kraty wrzucić ;x!

    12-03-2009, 18:56

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • evil_core(Krzysiek K.)
    m

    :~Przemek R.: Tyle ze ta osoba nie ma zadnych praw do tego programu. I wyraznie sugeruje ze cena to 1.22, podobny przekret jak z testami IQ.

    12-03-2009, 20:32

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~kri

    ten serwis musi się komuś opłacać bo funkcjonuje też na innych adresach :
    www.nowegada1.pl aż do
    www.nowegada10.pl

    12-03-2009, 20:42

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~tony

    i jest reklamowany na googlach w linkach sponsorowanych

    12-03-2009, 21:25

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • Kamyk
    m
    Użytkownik DI Kamyk (1884)

    Jak to dobrze używać Jabbera zamiast GG.

    12-03-2009, 23:35

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~code

    Spółka Mni ---> mni.pl
    odpowiada za płatności na tej stronce.

    13-03-2009, 09:40

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Przemek R.
    [w odpowiedzi dla: ~Rin]

    Czy ktoś sprawdził, że właściciel strony nie ma praw do sprzedawanego programu? Albo, że wysyła wirusy? Być może tak, ale ja tego w artykule nie doczytałem. To są poważne zarzuty i należałoby sprawdzić i przedstawić dowody zanim się zacznie je wygadywać na prawo i lewo.
    A co do pobierania opłat za oprogramowanie, to powtarzam pytanie, czy to jest zabronione? To że Tlen.pl jest za darmo, to nie znaczy, że wszystko musi być za darmo.

    13-03-2009, 09:42

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • XoCinek
    m
    Użytkownik DI XoCinek (47)
    [w odpowiedzi dla: ~Przemek R.]

    Przemuś co za różnica? Może mieć prawa, może nie mieć, nie w tym rzecz. Jawnie łamie zasady umieszczania cen przy smsach premium narzucone przez operatorów i śmieje się w twarz wszystkim, którzy mają nadzieję, że coś mu zrobią. Przy każdej ekspresji numeru musi być umieszczona wyraźna cena czcionką nie mniejszą niż połowa wielkości czcionki użytej do podania numeru telefonu. Umieszczanie cen malutkimi literkami, tylko w regulaminie lub w stopkach itd nie jest dozwolone.

    A że właściciel numeru przymyka na to oko ponieważ sam na tym zarabia to zwykła praktyka, z którą nikt nic nie robi. Zawsze może "zablokować partnera" :-)

    Do czasu nikt nic nie robi bo ludzie już przestali ufać numerom 91xxx

    13-03-2009, 09:55

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~przemelek

    Sprawa dotyczy wykorzystania mojej wtyczki Gadacz, bo ją tam bez mojej zgody sprzedają. Poinformowałem o sprawie Gadu-Gadu, poinformowałem firmę AZ.pl która hostuje te strony. Od firmy FHU "Zielińscy" S.C. która jest właścicielem tego "biznesu" zażądałem usunięcia Gadacza.. i wszyscy poza AZ.pl milczą ;-)
    Tutaj mój opis całego procederu http://przem(...)bic.html

    13-03-2009, 10:42

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~przemelek

    Jeszcze jedno, za stroną pay-sms.pl stoi także firma FHU "Zielińscy" S.C., która jest właścicielem całego tego biznesu ze sprzedażą.

    13-03-2009, 10:47

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~przemelek
    [w odpowiedzi dla: ~Przemek R.]

    Tak, ja "sprawdziłem". To ja napisałem Gadacza i nigdy nie wyrażałem zgody na jego sprzedaż, a już na pewno nie w taki sposób.

    13-03-2009, 10:50

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • XoCinek
    m
    Użytkownik DI XoCinek (47)
    [w odpowiedzi dla: ~przemelek]

    Przemelek niestety niczego o czym by już "wszyscy" nie wiedzieli nie napisałeś poza tym, że jesteś poszkodowanym. To jest firma widmo. Może istnieje, może nie, ale pay-sms.pl już zasłynął z tego typu przekrętów. Swoich własnych czy ich partnera, kto tam wie, zresztą co za różnica. Tolerują lewiznę i tyle :-)

    Zresztą sam sobie zobacz:
    http://www.pay-sms.pl/brzuch2.htm
    http://www.nasza-klasa-spamer.pl/
    http://www.espy.pl/angielski.htm
    http://www.espy.pl/
    http://naughtypussy.cba.pl/
    http://www.nowegada9.pl/index2.htm
    http://fastrd.pl/pobierz.html
    http://leslielin.cba.pl/kontakt.html
    http://www.pay-s(...)ja19.htm
    http://www.pay-s(...)acja.htm
    http://lejdis-krakow.blogspot.com/
    itd.

    Zresztą wystarczy poszukać w Google:
    http://www.googl(...)ukaj&lr=

    13-03-2009, 11:22

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • 1 2 »

Komentarze:

comments powered by Disqus

Komentarze:

comments powered by Disqus


Najnowsze Programy

Serwisy specjalne:
Wydarzenia: