Komentarze:

comments powered by Disqus

Komentarze archiwalne:

  • ~student

    To jest jawne wprowadzanie w błąd, czyli oszustwo. Autorzy strony powinni ponieść karę, a stronę zawiesić lub zmienić, tak aby nie było żadnych wątpliwości co do ceny usługi.

    16-10-2008, 10:12

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~KDdddd

    Uważam, że jednak jest to jawne oszustwo. Wszedłem na stronę, o której mowa i wyraźnie jest napisane, cyt.: "Aby pobrać program Wyslij SMS o tresci:
    AFM pod numer 91999
    W odpowiedzi otrzymasz kod dostępu, dzięki któremu będziesz mógł pobrać poradnik
    Wpisz kod otrzymany w SMS:
    Jeżeli nie masz telefonu możesz teraz w promocji wpłacić
    1 zł (1,22zł z VAT)
    PAY-SMS dokonujac płatnosci karta kredytowa lub przelewem. PAY-SMS
    angielski.neth.pl 2008".
    Natomiast poniżej, w części, która staje się widoczna dopiero po przewinięciu, widać tekst, cyt.: "Płaski brzuch | Pobieram poradnik
    Copyright © 2008 angielski.neth.pl
    Dokonuj±c płatnosci SMSem, kod dostępu otrzymasz automatycznie po kilku sekundach. W płatno¶ciach kart± na podany adres e-mail zostanie przesłany plik w chwili potwierdzenia i zaksięgowania płatnosci (około 2 dni roboczych). Koszt wysłania smsa na numer 7960 wynosi 10.98zł z VAT. Koszt wysłania smsa na numer 91999 wynosi 23,18zł z Vat
    Telewizja przez internet - SMS Premium - Telewizja przez internet - SMSy Premium rate". Jeżeli nie można z tego tekstu wywnioskować, że opłata 23,18zł dotyczy poradnika "Płaski brzuch", to nie wiem jak jawne musiałoby być oszustwo, żeby niektórzy je dostrzegli!

    18-10-2008, 14:00

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Orion

    Jest napisan: Koszt wysłania smsa na numer 91999 wynosi 23,18zł z Vat - i wszytko jasne...

    Nigdzie nie pisze ze tyczy sie takiego czy innego pliku, podana jest cena i wszystko jest ok

    23-10-2008, 19:34

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~ana

    przyglupy i zlodzieje.ostatni raz dalem sie nabrac.a to polska wlasnie.brawo.chce sie tu zyc...

    23-10-2008, 22:19

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~nakatomi

    podobnie jak o g.no WRU na głównej ze jak zainstalujesz to sciagac mozesz za darmo a dopiero w regulaminie jest ze 1zl przez paypal a 10,98 przez sms. Dalej mi sie sprawdzac nie chce ale zapewne to samo co opisane w tym newsie

    11-11-2008, 17:26

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~gregiory

    no tak,i ja ,stary lis,dalem sie nabrac na ten program,wyslalem smsa na wskazany nr,nie skojarzywszy ze w numerze 91999 cztery cyfry to 19.99 zl i to netto,stracilem czujnosc ,ale,do diaska.to jest dzialanie oszukancze,jak kiesdys z rozntymi 0700... .czy nie mozna czegos z tym zrobic,scigac oszustow.teraz nie pamietam gdzie to ogloszenie bylo ....wiec pewnie tyle gre7

    13-11-2008, 20:05

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~kasia

    jakie polskie kanały są w tej aktualizacji? tvn, tvp2 bedzie?

    15-11-2008, 13:19

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~beti

    niestety, dołączam do grona naiwniaków, dopiero rachunek za telefon uświadomił mi prawdziwą cenę SMS-a...

    19-11-2008, 20:16

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~INA

    Wysłałam sms na przepisy na nr 9199.Z karty ubyło mi 23,18 zł, a kod pozostaje nieaktywny i nie mogę pobrać przepisów. Po prostu prymitywne oszustwo. Gdzie się odwołać? INA.

    20-11-2008, 14:34

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~rysiek

    Całowite OSZUSTWO. To co ściągnąłem nie dało się otworzyć, a koszt sms-a 23,18 zł

    12-12-2008, 15:34

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~jula

    ja pierze cała polska..:/ z konta zniknęło mi ok 23 zł !!!!!porażka

    28-12-2008, 23:28

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~ania.j

    Mi się zachciało pobrać emotikony trzeba było wysłać sms na ten nr 91999 jeśli nie masię telefonu to zapłacić kartą 0,50zł ( z vat 0,61zł)oczywiście serwis płatniczy nie działa więc pomyślałam że sms nie będzie wiele droższy jak się okazało pożarło 23,18zł Kod przyszedł po dwóch dniach pobrałam plik ale nic tam nie było gdy spróbowałam ponownie kod był nie aktywny.Żadnego adresu, żadnego kontaktu. Ale konto do wpłat jest aktywne nadal. Ludzie nie dajcie się oszukać. To oszuści tylko czemu nikt się tym nie zajmuje. Żałuje tylko że nie szukałam wcześniej opini w internecie, ale niech to będzie przestrogą dla innych

    29-12-2008, 00:42

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Marko

    Trzeba się nauczyć czytać na stronach podana jest cena smsa

    03-01-2009, 00:32

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~KAROL

    JAK CZYTAM TAKIE FORA A POTEM WCHODZE NA STRONY KTORYCH DYSKUSJA DOTYCZY TO UPEWNIAM SIĘ ,ŻE LUDZIE WYPOWIADAJĄ SIE O RZECZACH ,O KTORYCH NIE MAJĄ NAJMNIEJSZEGO POJĘCIA.OSZUSTEM TO JEST TEN KTO POZWALA NA PISANIE BZDUR PEWNIE NAWET NIGDY NIE BĘDĄC NA DANEJ STRONIE.DLACZEGO JEDNI POTRAFIĄ PRZECZYTAĆ A INNI MAJĄ Z TYM PROBLEM JAK PEWNIE Z WIELOMA INNYMI RZECZAMI W ŻYCIU!!ALBO PŁACI INNYM OSZUSTOM ZA PISANIE TAKICH RZECZY-NIEUCZCIWA KONKURENCJA?TRZEBA CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM A POTEM MIEC PRETENSJE DO SAMEGO SIEBIE.CENY SĄ PODANE,WYSTARCZY POPROSTU PRZECZYTAĆ

    07-01-2009, 22:46

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~kropek

    ~KAROL, z tego co piszesz, to wygląda, że wiesz co-nieco o tych stronach. :P
    Ja szukałem przepisu na Pocketa z KFC (wiem, że jest taki, bo kiedyś go znalazłem)i trafiłem na stronę http://www.przepisy.neth.pl/. Dziwnie mi to wyglądało wszystko, więc zjechałem na dół i zobaczyłem, co tam autor wypisuje. Ogólnie na stronach, których autorzy chcą zarabiać - uczciwie oczywiście - napisany jest w widocznym miejscu koszt SMSa, szczególnie jeżeli trzeba go wysłać na jakiś dziwny numer. Sam prowadzę taką stronę...
    Pozdrawiam.

    09-01-2009, 13:32

    Odpowiedz
    odpowiedz
Brak danych. Sprawdź później :)
RSS  
Chwilowo brak danych. Sprawdź później :)


Partnerzy