Komentarze archiwalne

do: Uwaga na fałszywe e-maile od Fotka.pl

  • ~ktoś tam

    ja się też nie dam nabrać na to że robicie fotce reklamę :D

    18-04-2008, 14:18

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~henryk

    Ze 2 miesiące temu już dostawałem....

    18-04-2008, 14:49

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~MoroS

    Reklama czy nie, nigdy nie dostałem wiadomości z portalu społecznościowego, gdzie użytkownik pisałby wiadomość po angielsku, więc dla mnie to było oczywiste, że to przekręt... Poza tym, takie maile krążyły po sieci już ileś miesięcy temu i wtedy jakoś nikt się problemem nie zainteresował...

    18-04-2008, 14:49

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • luste
    m
    Użytkownik DI luste (254)

    To nie reklama, dziś zauważyłem masę informacji od fotki (używam firmowego maila podanego na stronie, więc wszystkie takie oszukańcze maile zawsze do mnie trafiają).

    brawo DI za szybkiego newsa z info o zagrożeniu.

    18-04-2008, 14:56

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~eee

    też dzisiaj dostałem tego e-mail'a... a z przezorności nie klikam w linki dostępne w wiadomościach z serwisów społecznościowych... bo i po co??? jeśli ma się konto w danym serwisie to bezpieczniej się po prostu na nie zalogować i już :)

    18-04-2008, 15:03

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~pawel

    poje**ło ich chyba, na firmową pocztę dostałem dzisiaj 843 właśnie tych maili, dobrze że przynajmniej filtr antySPAMowy zareagował

    18-04-2008, 15:40

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~anasz

    dostalam takiego meila przedwczoraj, w tresci jakas dziewczyna "prosila o obejrzenie jej fotki" i glosowanie na nia, poniewaz bardzo jej na tym zalezy.....

    18-04-2008, 15:45

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Puma

    Dostałem to i nadal dostaje, ja to kasuje bez czytania.

    18-04-2008, 16:18

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~moon

    jak przeczytalem to ostrzezenie pozniej trafilem do moich e-maili efekt serwery o2.pl nie wyciely tego paskudztwa na smieci wiec tak wiec uwaga na wszelki wypadek jak widze e-maila reklamo cos tam nawet nie czytam jedynie czytam od zaudfanych osob i to jeszcze ostroznie bo tez moga miec wirusa .. dlatego wszystkich traktuje jako user potencjalnie niebezpieczny :)

    18-04-2008, 17:03

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~lemur

    to samo przychodzi od rzekomo naszej klasy; filtr antyspamowy gmaila wycina pięknie

    18-04-2008, 17:26

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~Staszek

    Mamy też fałszywe maile od naszej-klasy
    http://blog.(...)j-klasy/

    18-04-2008, 17:45

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~mail

    Ja też dostałem fałszywy od naszej klasy

    18-04-2008, 20:45

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~rav

    Mnie się to podoba - kolejny atak na pokemony. Oby tak dalej.

    18-04-2008, 21:56

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • zur887
    m
    Użytkownik DI zur887 (33)

    Do mnie dotarł również fałszywy mail od Naszej-Klasy ale na maila służbowego (bardzo dziwne).

    adres zawarty w mailu
    http://www0.nasza-klasa.pl.en-us42.net/profile/?7282283

    18-04-2008, 22:06

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~raj

    Jak ktos informuje jakis serwis - np. was - o ataku falszywych maili, to wypadaloby od razu podac regulki, po ktorych mozna je wycinac, bo inaczej co za pozytek z takiej wiadomosci, jak i tak trzeba czekac, az sie takiego maila dostanie, zeby go obejrzec i dopiero opracowac sobie regulke na jego wycinanie?
    Na te maile niby z fotka.pl i nasza-klasa.pl powinien byc skuteczny nastepujacy regexp (np. w procmailu):
    http://www[0-9]+.(fotka|nasza-klasa).pl.[-a-z]+[0-9]+.(com|net|in|us)/

    19-04-2008, 14:43

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • 1 2 »

Komentarze:

comments powered by Disqus

Komentarze:

comments powered by Disqus


Najnowsze Programy

Serwisy specjalne:
Wydarzenia: