Komentarze:

comments powered by Disqus

Komentarze archiwalne:

  • ~navi

    spyware doctor dobry programik wywala ten zawirusiwany plik z windowsa i wywala wpisy w rejestrze (to ważne rejestr bo inaczej nawet jak usuniecie ręcznie z wina to i tak nic nie da) trzeba czyscic rejestr

    a ponadto sam wywaliłem z windows/Prefetch/i z aspimgr.pf

    14-11-2007, 23:10

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~halula

    wiecie co... nie chce zapeszac, ale wydaje mi sie, ze wszystko wrocilo do normy:) ten programik-
    spyware doctor- to naprawde fantastyczna sprawa - wykryl mi wirusy, o ktorych oryginalny kaspersky nigdy nawet podczas skanowania nie wspomnial! no i pozbylam sie chyba tego paskudztwa z fotka.pl :) no i wykaswalam jeszcze wszystko recznie oczywiscie - jak pisalam powyzej:) mam nadzieje, ze nie ciesze sie przedwczesnie:)

    15-11-2007, 01:49

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~gościu

    Powinni szukać osoby za to odpowiedzialnej. Pierwszy ślad mają: fałszywa strona fotka.pl

    15-11-2007, 07:08

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~drewex

    a co z trojanem Asprox którego łapie się w komplecie z aspimgr

    15-11-2007, 23:21

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~radi

    witam. też parę dni temu naciąłem się na to g... ostrzeżenia thundera olałem no i niestety wgrałem tego śmiecia. Oczywiście ten anty vir w zone alarmie nawet nie jęknął, tylko później zaczęły wyskawiwać komunikaty że jakiś tam program chce wysłać maila więc dałem na "block", potem przetrzepałem listę progsów w zonie i poblokowałem parę programów których ścieżka, rozmiar pliku były nieznane. Nazwy tych programów to jakieś chińskie ślaczko - kwadraciki. Więc na dziś - sytuacja opanowana. Wam radzę podobnie zrobić - przetrzepcie listy progsów w waszych firewallach i to co nieznane - blokujemy. Dodam tylko że ani antispy zonowski, ani ad-aware, ani spybot nie widzą nic ciekawego. W moim przypadku spyware doctor też nic nie zauważył a ręcznie odinstalować to nie mam czego. Wszelkie foldery typu temp, cashe dawno wyczyszczone, a pliku "aspimgr" też nie ma w kompie. Chyba to moje g zmutowało jakoś;]
    PZDR

    18-11-2007, 18:10

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~nick

    Witam. Odswierzam temat. Dzisiaj otrzymalem 2 wiadomosci e-mail z falszywymi stronami fotka.pl
    na jednej z nich nie dzialaly juz linki do pobierania wirusa.
    Jednak w drugim emailu wszystko dzialalo. mozna bylo pobrac wiurus. nawet dzisiaj.

    Pozdro UWAZAJCIE

    03-12-2007, 14:41

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~mati

    Witam, a ja dzisiaj dostałam wiadomość e-mail z linkiem do strony kartki.onet.pl W treści świąteczne "życzenia", a schemat ten sam co wcześniej. Otwiera się spreparowana strona z komunikatem informującym o wyłączeniu obsługi Flash w przeglądarce i zachęcającym do pobrania Flash Playera.Pobrać można, ale plik aspimgr.exe
    Przestrzegam, pzdr.

    18-12-2007, 01:50

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~saldanek

    Słuchajcie, juz nie tylko z podrobionej fotki przychodzą te emaile. Wczoraj dostałem takiego emaila z kartki.onet.pl i niestety zainstalowałem sobie trojana..
    Naszczęście juz usunięty :-)

    19-12-2007, 14:40

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~piter55

    Po zainstalowaniu ten trojan to c:windowssystem32aspimgr.exe , nalezy usunac plik apimgr.exe , nastepnie przeszukac rejestr po frazie aspimgr i usunac klucze aspimgr (malymi literami) - nie usuwac kluczy LEGACY_ASPIMGR bo to Microsoft ASPI Manager

    Pzdr,
    P

    05-01-2008, 19:49

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~limak

    Received: from dso39.neoplus.adsl.tpnet.pl (dso39.neoplus.adsl.tpnet.pl [83.24.226.39])
    z tąd przysłany był do mnie

    13-02-2008, 18:29

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~lemur

    to samo przychodzi z rzekomej naszej klasy

    18-04-2008, 17:28

    Odpowiedz
    odpowiedz
Brak danych. Sprawdź później :)
RSS  
Chwilowo brak danych. Sprawdź później :)


Partnerzy