Komentarze:

  • ~jerry

    Chyba nie ma skutecznej metody na walke z takimi atakami www.twojefinanse.com.pl co jakis czas wkazdym banku cos takiego sie dzieje

    16-12-2011, 18:33

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~czoczo

    To proste ludziki z internetu... Jak jesteś na sfałszowanej stronie i chcesz już sobie coś zrobić z kaską ( doładować telefon czy coś to system wymusza od ciebie ten kod. ty go podajesz i hakerzy już mają kod .) Złodzieje się następnie logują poprzez oryginalną stronkę podają twój login, hasełko, i kod który ty mu podałaś(-łeś. To informacja dla
    ~Może się nie znam...i innych. Sam posiadam logowanie Inteligo z PKO BP i mam trochę inną stronkę korzystania z kasy ( inną graficznie itp.)

    11-01-2010, 17:44

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~LukasK

    Ja tylko powiem, że zadzwoniłem na infolinię (co tam, mam czas i stać mnie) i powiedziałem im o tym. Panienka po drugiej stronie specjalnie się tym nie przejęła i zaproponowała mi ewentualnie przeczytanie informacji o zasadach bezpieczeństwa.

    07-09-2007, 16:03

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~kg.

    @nemo: przestępcy CELOWO wykorzystali w treści e-maila adres PRAWDZIWY, żeby zmylić ofiarę.

    Jednak e-mail był tak spreparowany, że PO KLIKNIĘCIU w ten adres otwierała się strona o adresie jaki widać w polu adresu przeglądarki na poniższym zrzucie ekranu:
    https://di.com.pl/grafnews/log-inteligo-phish.jpg

    22-08-2007, 21:53

    Odpowiedz
    odpowiedz
  • ~nemo

    Kurna jak wkleje w przegladarke ten adres strony z tresci artykulu: http://secur(...)n_code=6 ywkcj0766153y2s42hjuu77hj
    bxrg4492mnpnt5 93e9d8ntzh&request_ssl=yes&secure=yes& op_code=012. ten co na zoltym tle jest to laduje na stronie intligo, z https'em i certyfikatem wiec jestem uposledzony albo w redakcji sie walneli "cytujac" tresc trefnego maila

    22-08-2007, 21:39

    Odpowiedz
    odpowiedz
Brak danych. Sprawdź później :)
RSS  
Chwilowo brak danych. Sprawdź później :)


Partnerzy