RSS  Recenzje


  • AVG Antivirus dla Androida - nawet nie zauważysz, że działa

    Dobry antywirus dla smartfona to taki, o którego istnieniu przypominamy sobie raz na wiele tygodni. Albo rzadziej...  więcej
    14-08-2012, 12:56, Adrian Nowak, Recenzje
  • ProBlogger, czyli jak czerpać zyski ze swojego bloga

    Kiedyś pisane były głównie w celach hobbystycznych, dzisiaj także w zarobkowych. Dawniej kojarzyły się z publicznymi pamiętnikami z zapiskami życia prywatnego, dziś coraz częściej pisane, by podzielić się wiedzą i doświadczeniem. W końcu i na nie nadeszła moda - blogi. Te bardziej popularne przynoszą autorom nie tylko rozgłos i ewentualnych klientów, ale także bezpośrednie korzyści finansowe. Z tego też powodu interesuje się nimi coraz więcej osób, szukając swojego innowacyjnego pomysłu.  więcej
    30-07-2012, 20:06, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Niestety nie możemy polecić nowego polskiego antywirusa. Zobacz dlaczego

    W pierwszych dniach lipca do sprzedaży trafił FileMedic Antivirus 2012, opracowany przez programistów, którzy przed laty współtworzyli z Markiem Sellem polski program antywirusowy o nazwie mks_vir. Czy świeżo udostępniona aplikacja ma szansę dorównać legendzie? Przetestowaliśmy i mamy co do tego poważne wątpliwości.  więcej
    26-07-2012, 18:49, Anna Wasilewska-Śpioch, Recenzje
  • Google AdWords. Skuteczna kampania reklamowa w internecie

    Załóż konto, stwórz pierwszą kampanię, grupę reklam i wybierz dla niej odpowiednie słowa kluczowe. Na koniec jeszcze tylko odpowiednio dobierz treść skutecznej reklamy i... zacznij czerpać korzyści ze swojej własnej kampanii reklamowej. Tworzenie kampanii AdWords z książką "Google AdWords. Skuteczna kampania reklamowa w internecie" autorstwa Anastasii Holdren ma być dużo prostsze.  więcej
    06-07-2012, 20:54, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Lifehacker. Jak żyć i pracować z głową

    Czy doba może mieć więcej niż 24 godziny? Zdaniem Adama Pasha i Giny Trapani tak właśnie się stanie po zastosowaniu proponowanych przez nich optymalizacji wydajności życia i pracy. Najnowsza książka "Lifehacker. Jak żyć i pracować z głową" zawiera aż 59 wskazówek z różnych dziedzin - od obsługi komputera i programu pocztowego po motywację i upraszczanie codziennych zajęć.  więcej
    29-06-2012, 19:54, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Przechytrzyć Google, czyli optymalizacja w białym kapeluszu

    To nie PageRank świadczy o tym, jak strona traktowana jest przez Google. Wskaźnikiem tym jest... TrustRank. To jedno z głównych przesłań płynących z książki "Przechytrzyć Google" niedawno wydanej przez wydawnictwa Helion i OnePress.  więcej
    23-05-2012, 14:01, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Druga pensja z sieci - recenzja i dwie książki do rozdania

    Tytuł książki "Druga pensja z sieci. Jak rozpocząć i rozwinąć działalność w internecie, nie rezygnując z aktualnej pracy" sugeruje, iż znajdziemy w niej wskazówki, jak - w sensie organizacyjnym, a nawet mentalnym - można pogodzić dwa etaty, w moim przypadku ten dla korpo i mój prywatny, dopiero co zaczęty biznes. Gdyby nie to, że książka naprawdę mnie wciągnęła i znalazłam w niej dużo praktycznych rozwiązań, a nie tylko kolejny poradnik genialnego handlowca, to uznałabym, że dałam się złapać w pułapkę tytułu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa Helion mamy dla Czytelników DI do rozdania dwie sztuki opisanej poniżej książki. Aktualizacja: Ogłaszamy zwycięzców konkursu.  więcej
    21-07-2011, 19:21, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • Kariera na miarę XXI wieku, czyli w dobie internetu

    Wykształcenie, pieniądze i znajomości - to nie dzięki nim możesz zrobić karierę. Wbrew pozorom niewiele trzeba, bo wystarczy wzbudzić w sobie chęć osiągnięcia określonego punktu i dążyć do celu - kariery, szczebel po szczebelku, krok po kroku.  więcej
    19-06-2011, 14:21, Paweł Kusiciel, Recenzje
  • Windows 7: Pierwsza pomoc w 30 pytań i odpowiedzi - recenzja

    Popularność systemu Windows 7 pnie się w górę z tygodnia na tydzień. Dla zaawansowanych użytkowników zmiana systemu na nowszy zwykle nie stanowi większego problemu, jednak początkującym czasem mogą sprawiać problem nawet - wydawałoby się - proste rzeczy. Do tej ostatniej grupy osób skierowana jest książka Adama Józefioka "Windows 7 PL. Pierwsza pomoc".  więcej
    17-06-2011, 18:49, Julia Gontarek, Recenzje
  • W teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią i praktyką. W praktyce - jest

    ...takim cytatem Craig Larman zaczyna jeden z rozdziałów swojej książki „UML i wzorce projektowe”. Czy istnieje możliwość stworzenia aplikacji, która w praktyce działałaby tak samo dobrze, jak w teorii?  więcej
    12-06-2011, 23:22, Anna Wasilewska-Śpioch, Recenzje
  • Czas nie zarobi pieniędzy, ale może pomóc uporządkować życie i pracę


    David.Kungsholmen (lic. CC)
    Pieniądze szczęścia nie dają, ale szczęściu można pomóc. Jak przekonuje David Allen, czas nie będzie fizycznie zarabiał pieniędzy, jednak jeśli w odpowiedni sposób go wykorzystamy, pomoże nam w życiu. Często też nie zdajemy sobie sprawy, jak banalne są rozwiązania naszych problemów.  więcej
    03-06-2011, 19:09, Paweł Kusiciel, Recenzje
  • "Zaufanie 2.0" pomoże odkryć siłę serwisów społecznościowych i blogów

    ...czyli "nie chodzi o to, kogo znasz, lecz o to, kto zna Ciebie".  więcej
    31-05-2011, 22:10, Adrian Nowak, Recenzje
  • Dzielenie się oprogramowaniem jest zjawiskiem tak starym, jak samo oprogramowanie

    ...tłumaczy Adam Walczak na pierwszych stronach książki „Projekty OPEN SOURCE - sposoby organizacji oraz źródła finansowania”. Ta 140-stronicowa pozycja, dzięki zawartym informacjom, licznym przykładom oraz przystępnej formie przekazu, wypełnia istotną lukę na rynku polskojęzycznych publikacji poświęconych otwartemu oprogramowaniu oraz możliwościom biznesowym, jakie ono oferuje.  więcej
    31-05-2011, 21:26, Krzysztof Gontarek, Recenzje
  • Wartości górą, czyli jak po amerykańsku zarządzać firmą

    Nowatorska metoda, stawiająca na kierowanie się wartościami prywatnymi w pracy, stosowana w największych firmach świata - tak w skrócie można określić książkę Stana Slapa pt. Jestem moją pracą. Rozrzućcie me prochy w sali konferencyjnej.  więcej
    29-05-2011, 23:33, Michał Chudziński, Recenzje
  • Recenzje: GIMP. Ćwiczenia praktyczne

    Wydaje się, że zapoznawanie się z grafiką rastrową najlepiej zacząć od nauczenia się obsługi jakiegoś programu. Gimp jest do tego idealny, bo możesz go mieć za darmo. Książkę będącą podręcznikiem Gimpa można zatem potraktować nie tylko jak kurs obsługi jednego programu, ale także jako wprowadzenie do świata grafiki rastrowej.  więcej
    27-05-2011, 14:03, Marcin Maj, Recenzje
  
znajdź w serwisie

« Listopad 2017»
PoWtŚrCzwPtSbNd
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 




Serwisy specjalne:
Wydarzenia:
Jak czytać DI?
Newsletter

Podaj teraz tylko e-mail!



RSS
Copyright © 1998-2017 by Dziennik Internautów Sp. z o.o. (GRUPA INFOR PL) Wszelkie prawa zastrzeżone.