RSS  Recenzje


  • Google+ dla biznesu. Opanuj nowy kanał kontaktu z klientami

    Po ostatnim bestsellerze, jakim była książka "Zaufanie 2.0", Chris Brogan rzuca kolejny kąsek do pożarcia socialmediowym sępom. Na rynku pojawiła się ostatnio jego nowa książka pt. "Google+ dla biznesu" i mam wrażenie, że znakomicie wpasowała się w czas, bowiem Google Plus właśnie teraz zaczęło nabierać wiatru w żagle.  więcej
    27-08-2012, 09:05, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • AVG Antivirus dla Androida - nawet nie zauważysz, że działa

    Dobry antywirus dla smartfona to taki, o którego istnieniu przypominamy sobie raz na wiele tygodni. Albo rzadziej...  więcej
    14-08-2012, 12:56, Adrian Nowak, Recenzje
  • ProBlogger, czyli jak czerpać zyski ze swojego bloga

    Kiedyś pisane były głównie w celach hobbystycznych, dzisiaj także w zarobkowych. Dawniej kojarzyły się z publicznymi pamiętnikami z zapiskami życia prywatnego, dziś coraz częściej pisane, by podzielić się wiedzą i doświadczeniem. W końcu i na nie nadeszła moda - blogi. Te bardziej popularne przynoszą autorom nie tylko rozgłos i ewentualnych klientów, ale także bezpośrednie korzyści finansowe. Z tego też powodu interesuje się nimi coraz więcej osób, szukając swojego innowacyjnego pomysłu.  więcej
    30-07-2012, 20:06, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Niestety nie możemy polecić nowego polskiego antywirusa. Zobacz dlaczego

    W pierwszych dniach lipca do sprzedaży trafił FileMedic Antivirus 2012, opracowany przez programistów, którzy przed laty współtworzyli z Markiem Sellem polski program antywirusowy o nazwie mks_vir. Czy świeżo udostępniona aplikacja ma szansę dorównać legendzie? Przetestowaliśmy i mamy co do tego poważne wątpliwości.  więcej
    26-07-2012, 18:49, Anna Wasilewska-Śpioch, Recenzje
  • Google AdWords. Skuteczna kampania reklamowa w internecie

    Załóż konto, stwórz pierwszą kampanię, grupę reklam i wybierz dla niej odpowiednie słowa kluczowe. Na koniec jeszcze tylko odpowiednio dobierz treść skutecznej reklamy i... zacznij czerpać korzyści ze swojej własnej kampanii reklamowej. Tworzenie kampanii AdWords z książką "Google AdWords. Skuteczna kampania reklamowa w internecie" autorstwa Anastasii Holdren ma być dużo prostsze.  więcej
    06-07-2012, 20:54, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Lifehacker. Jak żyć i pracować z głową

    Czy doba może mieć więcej niż 24 godziny? Zdaniem Adama Pasha i Giny Trapani tak właśnie się stanie po zastosowaniu proponowanych przez nich optymalizacji wydajności życia i pracy. Najnowsza książka "Lifehacker. Jak żyć i pracować z głową" zawiera aż 59 wskazówek z różnych dziedzin - od obsługi komputera i programu pocztowego po motywację i upraszczanie codziennych zajęć.  więcej
    29-06-2012, 19:54, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Przechytrzyć Google, czyli optymalizacja w białym kapeluszu

    To nie PageRank świadczy o tym, jak strona traktowana jest przez Google. Wskaźnikiem tym jest... TrustRank. To jedno z głównych przesłań płynących z książki "Przechytrzyć Google" niedawno wydanej przez wydawnictwa Helion i OnePress.  więcej
    23-05-2012, 14:01, Katarzyna Ryfka-Cygan, Recenzje
  • Druga pensja z sieci - recenzja i dwie książki do rozdania

    Tytuł książki "Druga pensja z sieci. Jak rozpocząć i rozwinąć działalność w internecie, nie rezygnując z aktualnej pracy" sugeruje, iż znajdziemy w niej wskazówki, jak - w sensie organizacyjnym, a nawet mentalnym - można pogodzić dwa etaty, w moim przypadku ten dla korpo i mój prywatny, dopiero co zaczęty biznes. Gdyby nie to, że książka naprawdę mnie wciągnęła i znalazłam w niej dużo praktycznych rozwiązań, a nie tylko kolejny poradnik genialnego handlowca, to uznałabym, że dałam się złapać w pułapkę tytułu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa Helion mamy dla Czytelników DI do rozdania dwie sztuki opisanej poniżej książki. Aktualizacja: Ogłaszamy zwycięzców konkursu.  więcej
    21-07-2011, 19:21, Małgorzata Gontarek, Recenzje
  • Kariera na miarę XXI wieku, czyli w dobie internetu

    Wykształcenie, pieniądze i znajomości - to nie dzięki nim możesz zrobić karierę. Wbrew pozorom niewiele trzeba, bo wystarczy wzbudzić w sobie chęć osiągnięcia określonego punktu i dążyć do celu - kariery, szczebel po szczebelku, krok po kroku.  więcej
    19-06-2011, 14:21, Paweł Kusiciel, Recenzje
  • Windows 7: Pierwsza pomoc w 30 pytań i odpowiedzi - recenzja

    Popularność systemu Windows 7 pnie się w górę z tygodnia na tydzień. Dla zaawansowanych użytkowników zmiana systemu na nowszy zwykle nie stanowi większego problemu, jednak początkującym czasem mogą sprawiać problem nawet - wydawałoby się - proste rzeczy. Do tej ostatniej grupy osób skierowana jest książka Adama Józefioka "Windows 7 PL. Pierwsza pomoc".  więcej
    17-06-2011, 18:49, Julia Gontarek, Recenzje
  • W teorii nie ma różnicy pomiędzy teorią i praktyką. W praktyce - jest

    ...takim cytatem Craig Larman zaczyna jeden z rozdziałów swojej książki „UML i wzorce projektowe”. Czy istnieje możliwość stworzenia aplikacji, która w praktyce działałaby tak samo dobrze, jak w teorii?  więcej
    12-06-2011, 23:22, Anna Wasilewska-Śpioch, Recenzje
  • Czas nie zarobi pieniędzy, ale może pomóc uporządkować życie i pracę


    David.Kungsholmen (lic. CC)
    Pieniądze szczęścia nie dają, ale szczęściu można pomóc. Jak przekonuje David Allen, czas nie będzie fizycznie zarabiał pieniędzy, jednak jeśli w odpowiedni sposób go wykorzystamy, pomoże nam w życiu. Często też nie zdajemy sobie sprawy, jak banalne są rozwiązania naszych problemów.  więcej
    03-06-2011, 19:09, Paweł Kusiciel, Recenzje
  • "Zaufanie 2.0" pomoże odkryć siłę serwisów społecznościowych i blogów

    ...czyli "nie chodzi o to, kogo znasz, lecz o to, kto zna Ciebie".  więcej
    31-05-2011, 22:10, Adrian Nowak, Recenzje
  • Dzielenie się oprogramowaniem jest zjawiskiem tak starym, jak samo oprogramowanie

    ...tłumaczy Adam Walczak na pierwszych stronach książki „Projekty OPEN SOURCE - sposoby organizacji oraz źródła finansowania”. Ta 140-stronicowa pozycja, dzięki zawartym informacjom, licznym przykładom oraz przystępnej formie przekazu, wypełnia istotną lukę na rynku polskojęzycznych publikacji poświęconych otwartemu oprogramowaniu oraz możliwościom biznesowym, jakie ono oferuje.  więcej
    31-05-2011, 21:26, Krzysztof Gontarek, Recenzje
  • Wartości górą, czyli jak po amerykańsku zarządzać firmą

    Nowatorska metoda, stawiająca na kierowanie się wartościami prywatnymi w pracy, stosowana w największych firmach świata - tak w skrócie można określić książkę Stana Slapa pt. Jestem moją pracą. Rozrzućcie me prochy w sali konferencyjnej.  więcej
    29-05-2011, 23:33, Michał Chudziński, Recenzje

5 porad dla programistów na udaną rozmowę kwalifikacyjną



Programista to jeden z najlepszych i najbardziej opłacanych zawodów 2017 r. Według raportu Komisji Europejskiej, do 2020 r. w Unii Europejskiej będzie brakowało ponad 800 tys. specjalistów z branży IT. Pomimo popytu warto jednak odpowiednio przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej, zwłaszcza gdy chce się pracować przy ambitnych projektach.  więcej
  
znajdź w serwisie

« Październik 2018»
PoWtŚrCzwPtSbNd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 




Serwisy specjalne:
Jak czytać DI?
Newsletter

Podaj teraz tylko e-mail!



RSS
Copyright © 1998-2018 by Dziennik Internautów Sp. z o.o. (GRUPA INFOR PL) Wszelkie prawa zastrzeżone.