Apple Facebook Google Microsoft badania bezpieczeństwo patronat DI prawa autorskie serwisy społecznościowe smartfony

Szczególnie starsze pokolenie ale również coraz częściej młodzi ludzie, uskarżają się na zastraszająco szybkie tempo życia, na wpływ Internetu i nowych technologii na krótkotrwałość i płytkość międzyludzkich relacji, na zwrot przeciwko tradycji. Warto jednak zwrócić uwagę również na elementy, dzięki którym technologia pozwala wygospodarować czas dla siebie, dla przyjaciół, dla rodziny. Tak jest z cateringiem. A japońskie sushi dowiezione pod same drzwi to nic innego jak zderzenie dwóch światów: tradycji i nowoczesności.

sashimi

Najlepsze sushi, to zarazem najprostsze danie. Najistotniejsze okazują się detale: konsystencja ryżu, jakość małż, zapach tuńczyka. Jest to gra wysublimowanych umiejętności, która często ma więcej wspólnych cech ze sztuką niż z gastronomią. Nie trzeba więc dodawać, że bez pasji sushi bar to tylko zwykły bar. Z pasją, bar serwujący sushi to kawałek nieba i egzotyka kuchni japońskiej w najlepszym wydaniu.

 

W Polsce najlepsi restauratorzy serwujący sushi to właśnie pasjonaci tego prostego i jednocześnie wyrafinowanego dania, stawiający przede wszystkim na doskonałą jakość składników oraz staranne przyrządzenie. Nic dziwnego, że podbiło ono serca tak wielu naszych rodaków. Ciekawą praktyką, choć ryzykowną, okazuje się również otwartość na nowe smaki. Ten zabieg może być zarówno rewelacyjnym krokiem, jak i totalną porażką – wszystko zależy od intuicji i gastronomicznej inteligencji kucharza.

Przykładem odwagi w menu, która się opłaciła jest warszawska restauracja sushi: OTO! SUSHI. W karcie dań hołdują oni zarówno japońskiej tradycji, dzięki takim punktom jak: nigiri, maki i sashimi, proponują jednak również zupełnie unikalne rozwiązania spod znaku fusion i eksperymentują z kuchniami różnych krajów. Dodatkowo jest to miejsce, które postawiło na catering.

futomaki

Oferta cateringu sushi pozwala cieszyć się wykwintnymi daniami zarówno podczas domowych imprez, siedzenia do późna nad projektem, jak i leniwych sobót. Jest to odpowiedź na wymagania klienta, bez względu na jego wiek, zawód czy finanse. Dodatkową zachętą jest darmowa dostawa zamówienia po przekroczeniu określonej (niezbyt wygórowanej) kwoty i możliwość uiszczenia zapłaty kartą.

Sushi nie jest już przeznaczone wyłącznie dla finansowych wyższych sfer. Pełne danie obiadowe oscyluje w granicach 50 złotych. Klientami barów tego typu coraz częściej są nie tylko biznesmeni, ale również dbający o zdrowie starsi ludzie, otwarci na nowe smaki studenci, jak i całe rodziny z dziećmi uwiedzione miłą atmosferą takich miejsc i zdrową alternatywą dla modnych fast foodów.

Od dzisiaj można zaprosić tradycję do swojego domu przez telefon, a w drzwiach zapłacić kartą. Świat idzie do przodu ale ciągle znajdują się pasjonaci, którzy nie pozwalają sobie na skróty. Możesz być pewny, że dowiezione pod Twoje drzwi sushi będzie przygotowane z pietyzmem i pełnym zaangażowaniem. Co dzisiaj wybierzesz? Hosomaki czy może gunkan? Zjesz w restauracji czy może w swojej kuchni?

nigiri


Aktualności | Porady | Gościnnie | Katalog
Bukmacherzy | Sprawdź auto | Praca


Artykuł może w treści zawierać linki partnerów biznesowych
i afiliacyjne, dzięki którym serwis dostarcza darmowe treści.

              *