95 pomysłów na jajka w formie e-booka

21-04-2011, 21:50

Gotować, smażyć, zapiekać, jeść na surowo, łączyć z alkoholem, a nawet kisić. Redakcja Smaker znalazła 95 sposobów na przygotowanie jaj i wydała darmowego e-booka.

Redakcja społecznościowego serwisu kulinarnego Smaker przygotowała darmową książkę elektroniczną „Smaker poleca: 95 pomysłów na jajka”. Zdaniem redakcji jest to praktyczny i oryginalny przewodnik po sprawdzonych przepisach z jajkami w rolach głównych, szczególnie przydatny w okresie nadchodzących świąt wielkanocnych.

>> Czytaj też: Internauci wskażą restaurację i polecą danie

Sonda
W jaki sposób przygotujesz jajka na Wielkanocny stół?
  • tradycyjnie
  • egzotycznie
  • nie wiem
wyniki  komentarze

„Smaker poleca: 95 pomysłów na jajka” to publikacja w formie PDF, która - dzięki licencji Creative Commons – umożliwia dzielenie się nią z innymi użytkownikami, powszechne jej udostępnianie i dowolne wykorzystywanie.

Książka stanowi oryginalny zbiór pomysłów wykorzystujących jajka, inspirowany zarówno powszechnie znanymi przepisami, jak i bardziej nowatorskimi eksperymentami kulinarnymi.

95 pomysłów na jajka
fot. Smaker - 95 pomysłów na jajka
E-book został podzielony na kilka kategorii: jaja wielkanocne, jaja gotowane, jaja smażone, omlety, desery z jaj, sosy z jaj, jaja na zimno (sałatki, pasty, faszerowane), jaja i alkohol, jajeczna egzotyka, jaja nie tylko kurze oraz... bez jaj.

>> Czytaj też: Społecznościowe gotowanie z Cooklet (wideo)

„Jaja można smażyć, gotować, zapiekać, jeść na surowo, łączyć z alkoholem, ale, jak się okazuje, można je także kisić. Jajo kiszone to popularna przekąska do piwa w krajach anglojęzycznych, a także w Niemczech”. Więcej w rozdziale o jajecznej egzotyce w darmowym e-booku, który można pobrać ze strony Smakera.


Źródło: materiał nadesłany do redakcji
  
znajdź w serwisie



RSS - Wywiad
Wywiad  
RSS - Interwencje
RSS - Porady
Porady  
RSS - Listy
Listy  
« Grudzień 2018»
PoWtŚrCzwPtSbNd
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Reklama:

pożyczki

Jak czytać DI?
Newsletter

Podaj teraz tylko e-mail!



RSS
Copyright © 1998-2018 by Dziennik Internautów Sp. z o.o. (GRUPA INFOR PL) Wszelkie prawa zastrzeżone.